همزمان با برگزاری مراسم خاکسپاری آرمیتا گراوند، دانشآموزی که در متروی تهران بیهوش شد و مأموران حکومتی طی حدود یک ماهی که او در کما بود او را در محاصره فیزیکی و خبری قرار داده بودند، فشارهای حکومتی بر معترضان در دانشگاهها نیز افزایش یافته است.
در این رابطه، کانال تلگرام «صدای دانشجویان الزهرا» روز یکشنبه هفتم آبان اعلام کرده است که مسئولان «ورودی دانشگاه در اقدامی عجیب و غیرقانونی، به بهانههای واهی و حتی بدون ارائه دلیل، تعداد زیادی از دانشجویان را ممنوعالورود کردند.»
به گزارش این کانال این اقدام «بدون طی مراحل غیرقانونی» صورت گرفته است.
در هفتههای گذشته در پی انتشار خبر به کما رفتن آرمیتا گراوند، تصاویر متعددی از دیوارنگاری یا نصب پوسترهایی درباره این دانشآموز در دانشگاههای مختلف منتشر شد.
اما بر اساس گزارشهای دریافتی بسیاری از این تصاویر بهسرعت از محوطه دانشگاهها حذف میشد. ازجمله انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف، روز شنبه اعلام کرده بود که «عصر امروز، طرح بُرد انجمن اسلامی که پس از جان باختن آرمیتا گراوند نصب شده بود توسط تعدادی از نیروهای حراست پایین کشیده شد.»
آرمیتا گراوند، دانشآموز نوجوان اهل کرمانشاه و ساکن تهران، پس از آنکه روز نهم مهر بدون بر سر داشتن حجاب اجباری وارد قطاری از متروی تهران شد، بیهوش شد و پس از گذشت حدود یک ماه که در کما بود، جان باخت.
در این رابطه، تشدید فشارها بر استادان و دانشجویان معترض در حالی صورت میگیرد که حکومت برای برگزاری برنامههایی برای حمایت از عملکرد حماس در غزه بهویژه در دانشگاهها تبلیغات گستردهای صورت میدهد.
از جمله به گزارش خبرگزاری ایسنا، «دانشگاه جامع انقلاب اسلامی» تریبونی که محور آن بحران غزه و حمایت از حماس بود را در این دانشگاه برگزار کرده است.
بنابر این گزارش، افراد حاضر در این «تریبون» «سکوت سلبریتیهای ایرانی در مقایسه با واکنش سلبریتیها در اروپا و آمریکا» نسبت به تحولات غزه را «عجیب» دانسته و از آن انتقاد کردهاند.
خبر فوت آرمیتا گراوند که باعث تشدید جو امنیتی در دانشگاههای ایران نیز شده، روز شنبه ششم آبان بهطور رسمی توسط رسانههای حکومتی اعلام شد و در مراسم خاکسپاری او که جمعیت فراوانی حضور داشتند، شعارهای ضدحکومتی سرداده شد و شماری از حاضران از جمله نسرین ستوده، وکیل و فعال حقوق بشر، بازداشت شدند.
در دو شب گذشته معترضان در شهرهای مختلف ایران، از جمله تهران، کرج و شیراز نیز شعارهای ضدحکومتی سردادند.
در همین حال در روزهای گذشته گزارشهایی از تعلیق و اخراج شمار دیگری از استادان دانشگاه منتشر شده است.
علی احمدی، استاد دانشکده ارتباطات، از دانشگاه علامه طباطبائی «اخراج» شد و همزمان رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران طی دستوری زهرا احمدینژاد، استاد تمام این دانشگاه، را به خاطر امضای چند بیانیه اعتراضی «تعلیق» کرد.