جلیل اسلامی، معاون سازمان بنادر و دریانوردی ایران، روز سهشنبه بدون اشاره به جزئیات از «مبادله اسنادی» بین ایران و بریتانیا خبر داد که، به گفته او، به رفع توقیف کشتی ایران «کمک میکند».
آقای اسلامی به ماهیت و جزئیات این اسناد اشاره نکرد.
به گزارش خبرگزاری رسمی ایرنا، وی روز سهشنبه، ۲۲ مرداد، در نشست خبری یادآوری کرد که این کشتی هنور آزاد نشده است. او در عین حال ابراز امیدواری کرد که نفتکش گریس ۱ «در آینده نزدیک» آزاد شود.
آقای اسلامی گفت: «انگلیس نیز علاقهمندی خود برای حل این مشکل را نشان داده است و اسنادی که برای حل این موضوع کمککننده باشد مبادله شده است.»
پیش از این گمانهزنیهایی درباره رفع توقیف پایاپای نفتکش ایرانی «گریس ۱» و کشتی بریتانیایی «استنا ایمپرو» مطرح شده بود.
از جمله کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران، گفته بود که اگر نفتکش ایرانی «گریس ۱» در جبلالطارق آزاد شود، جمهوری اسلامی نیز «مراحل قضایی رسیدگی به تخلفات» کشتی بریتانیایی را تسریع میکند. اما بریتانیا این مسئله را رد کرده است.
عصر دوشنبه موسسه رهگیری خطوط کشتیرانی «تنکر ترکرز» از ارسال سیگنال تغییر مقصد نفتکش گریس ۱ از جبلالطارق به سمت مراکش خبر داد.
با این حال همین موسسه پس از ساعتی در حساب توییتری خود اعلام کرد که گریس ۱ در جبلالطارق تغییر مکان نداده است.
دولت جبلالطارق روز پنجشنبه، ۱۳ تیرماه، در بیانیهای رسمی از توقیف یک ابرنفتکش ایرانی در آبهای خود خبر داد. جبلالطارق تحت حاکمیت بریتانیا اداره میشود.
بر اساس حکم دادگاه، گریس ۱ قانونا تا روز ۲۸ مردادماه میتواند در توقیف بماند.
حدود دو هفته پس از این رویداد، سپاه پاسداران ۲۸ تیرماه اعلام کرد که نفتکش بریتانیایی استنا ایمپرو را در تنگه هرمز توقیف کرده است.
حسن روحانی و برخی از دیگر مقامات جمهوری اسلامی اعلام کردهاند که کشتی بریتانیایی در واکنش به توقیف کشتی ایرانی توقیف شده است.