علی غلامی، یکی از چند دانشجوی دانشگاه علم و صنعت که به دست حراست این دانشگاه مورد ضرب و جرح قرار گرفته بود، به دو ترم تعلیق از تحصیل محکوم شد.
انجمن اسلامی «آرمان دانشجویان» در دانشگاه علم و صنعت روز چهارشنبه، ۲۵ خرداد، ضمن انتشار این خبر گفت که برای دو عضو دیگر که همزمان با آقای غلامی از سوی حراست مورد ضرب و شتم قرار گرفته بودند، تاکنون حکمی صادر نشده است.
علی غلامی، دبیر سابق کمیته سیاسی انجمن اسلامی آرمان، روز ۳۰ فروردین همراه با تعداد دیگری از اعضای این انجمن در حال توزیع بیانیهای در اعتراض به «رفتارهای حراست و فضای امنیتی دانشگاه» بود که از سوی ماموران موتورسوار و پیاده «حفاظت فیزیکی» مورد تعقیب و نهایتا ضرب و جرح قرار گرفت.
در واکنش به این برخورد خشن با آقای غلامی و در اعتراض به اقدامات حراست دانشگاه علم و صنعت، دانشجویان این دانشگاه در چهارم اردیبهشت تجمع کردند که در پی آن نیز دستکم هشت دانشجو به کمیته انضباطی احضار شدند.
حال انجمن اسلامی آرمان دانشجویان در واکنش به حکم صادرشده علیه علی غلامی در بیانیهای مراحل رسیدگی به این فعال دانشجویی را دارای «اشکالات متعدد قانونی» اعلام کرده و آورده است که حکمی جز تبرئه را به رسمیت نمیشناسد.
همزمان با حضور دوباره دانشجویان در دانشگاهها پس از محدودیتهای دوساله به دلیل کرونا، موج جدیدی از محدودیت و فشار بر دانشجویان مرتبط به پوشش، تفکیک جنسیتی و فعالیتهای سیاسی در ماههای گذشته آغاز شده است.
علاوه بر خشونت علیه دانشجویان دانشگاه علم و صنعت، ضرب و شتم دانشجویان دانشگاه تهران که قصد استفاده از فضای ورزشی دانشکده را داشتند به دلیل «پوشش دانشجویان دختر و لزوم تفکیک جنسیتی» در ۱۷ اردیبهشت از دیگر مواردی است که میتوان به آن اشاره کرد.
در واکنش به این گونه اقدامات، چند دانشگاه کشور روز ۱۹ خرداد در بیانیهای از «نهاد کنترلگر حراست» بهعنوان «ناقض مفهوم دانشگاهِ مستقل و آزاد» نام بردند و از سایر دانشجویان و استادان دانشگاه خواستند که با «مطالبهگری مانع حمله اقتدارگرایانه به ساحت دانشگاه شوند.»
محمدعلی زلفیگل، وزیر علوم ایران، دهم اردیبهشت در واکنش به اعتراض دانشجویان درباره سختگیریهای اخیر بهویژه در مورد پوشش دانشجویان گفته بود که دانشگاه «حرمت» دارد و افرادی که وارد این محیطها میشوند، باید از «ضوابط و مقررات آن تبعیت کنند.»
او در مورد نگه داشتن حرمت شخصیت افراد و دانشجویانی که با خشونت و ضرب و شتم مواجه میشوند سخنی نگفت.