به گفته یک منبع آگاه در پی چهار روز نبرد نیروهای کُرد سوریه با گروه داعش در استان حسکه سوریه دستکم ۱۲۰ نفر کشته شدند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه در روز یکشنبه، سوم بهمن این منبع که ناظر این نبرد چندروزه بوده، هم چنین گفته است که حداقل ۷ نفر از این کشتهشدگان غیرنظامی بودهاند.
نبرد خونین اخیر در سوریه در پی حمله گروه داعش به یک زندان در استان حسکه سوریه در شامگاه پنجشنبه، ۲۹ دی آغاز شد.
یک نهاد ناظر بر جنگ داخلی سوریه پیشتر گزارش داده بود که هدف اعضای گروه داعش، موسوم به حکومت اسلامی، از حمله به این زندان تحت مدیریت کُردهای سوریه، آزاد کردن «یاران جهادگرای» آنها بوده است.
بر اساس اعلام دیدبان حقوق بشر سوریه مستقر در بریتانیا از زمان شروع حمله به زندان حسکه دست کم ۷۷ عضو داعش و ۳۹ جنگجوی کُرد، از جمله نیروهای امنیتی داخلی، نگهبانان زندان و نیروهای ضد تروریسم کشته شدهاند.
به گزارش این دیدبان، «درگیریهای شدید در شب یکشنبه بهعنوان بخشی از تلاش مداوم نیروهای کُرد برای بازگرداندن کنترل بر زندان و خنثی کردن حملات جنگجویان داعش مستقر در مناطق اطراف صورت گرفته است».
مقامات کُرد از مدتها پیش هشدار داده بودند که ظرفیت نگهداری و امکان محاکمه هزاران جنگجوی داعش را که در سالهای گذشته در زندانهای تحت کنترل آنها بهسر میبرند، ندارند.
به گفته این مقامها، حدود ۵۰ ملیت در زندانهای تحت کنترل آنها زندانی هستند که بیش از ۱۲ هزار نفر از آنها مظنون به عضویت در گروه داعش هستند.
با وجود این هشدارها، بسیاری از کشورهای مبدأ زندانیان داعش به دلیل ترس از واکنش افکار عمومی در داخل، تمایلی به بازگرداندن این افراد به کشور خود ندارند.
در همین حال خبرگزاری فرانسه به نقل از خبرنگار خود در سوریه گزارش داده است که صدای درگیریهای شدیدی در منطقه «غویران» استان حسکه شنیده میشود؛ منطقهای که تخمین زده میشود دست کم ۳ هزار و ۵۰۰ مظنون به عضویت در گروه داعش در آن زندگی میکنند.
بر اساس این گزارش، نیروهای دموکراتیک سوریه نیز ضمن استقرار گسترده در این مناطق از طریق بلندگو به غیرنظامیان هشدار دادهاند که منطقه را ترک کنند.
در همین حال شماری از شهروندان از ورود نیروهای داعش به خانهها و کشتن غیرنظامیان خبر دادهاند. برخی نیز گفتهاند که غیرنظامیان بدون دسترسی به نان و آب در این منطقه گیر افتادهاند.
بهرغم اعلام رسمی شکست گروه «حکومت اسلامی» در سال ۲۰۱۷ از سوی عراق، برخی عناصر این گروه همچنان در برخی مناطق عراق و سوریه فعال هستند.
گروه حکومت اسلامی همچنین از دو سال گذشته با هدف تسخیر مناطق تحت سلطه پیشین خود در بخشهایی از سوریه حملات منظمی را به اهداف دولتی و کُرد انجام داده است که بیشتر آنها چریکی بوده و علیه اهداف نظامی و تأسیسات نفتی در مناطق دورافتاده صورت گرفته است.
به گفته کارشناسان تلاش برای فراری دادن جهادگران از زندان حسکه میتواند مرحله جدیدی در احیای دوباره گروه حکومت اسلامی موسوم به داعش در سوریه باشد.