در پی اظهارات حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، در روز چهارشنبه، ۶ فروردین، که اعلام کرده بود از روز جمعه طرحهای سختگیرانهای برای مقابله با شیوع کرونا اجرا خواهد شد، خبرهای روز جمعه حاکی از سردرگمی و تناقض در اقدامات مدیران دولتی و انتظامی در اجرای محدودیتهای رفتوآمدی است.
استاندار تهران روز جمعه خبر ممنوعیت تردد از درِ منازل در روزهای ۱۲ و ۱۳ فروردین در استان تهران را که روز گذشته یکی از معاونان او اعلام کرده بود، تکذیب کرد.
همزمان رئیس پلیس راه راهور ناجا نیز اعلام کرد که ممنوعیت ورود مسافران به شهرها شامل استانهای تهران و البرز نخواهد شد.
پایگاه اطلاعرسانی استانداری تهران روز جمعه، ۸ فروردین، به نقل از انوشیروان محسنی بندپی، استاندار تهران، اعلام کرد که منظور از ممنوعیت در روزهای ۱۲ و ۱۳ فروردین «ممنوعیت حضور در پارکها، بوستانها و طبیعت است».
روز پنجشنبه، ۷ فروردین، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران از اعمال محدودیت در استان تهران از هشتم فروردین خبر داده و اعلام کرده بود یکی از مواد آن «ممنوعیت تردد از درِ منازل در روزهای ۱۲ و ۱۳ فروردین در تمام شهرستانهای استان تهران» است.
این معاونت استانداری تهران همچنین اضافه کرده بود که بر اساس این طرح «صرفاً ورود افراد بومی ساکن استان و شهر میسر است و شناسایی افراد بر اساس شماره ملی، پلاک و بیمهنامه خودرو امکانپذیر خواهد بود».
علاوه بر تکذیب ممنوعیت تردد از درِ منازل، تیمور حسینی، رئیس پلیس راه راهور ناجا نیز ضمن اعلام این که اجازه خروج از شهرها به شهروندان داده نمیشود، تأکید کرد «شرایط تهران و البرز شرایط خاصی است و نمیتوان محدودیتهای ترددی را در آنها اعمال کرد».
آقای حسینی با این حال افزود: «اگر قصد مسافران عبور از تهران و رسیدن به شهر دیگر باشد، باید در شهر توقفی نداشته باشند.»
از سوی دیگر، نورالله خادم، رئیس پلیسراه تهران روز جمعه اعلام کرد در سه آزادراه تهران-شمال، تهران-قم، و جاده قدیم قم، «اجازه تردد صرفاً به خودروهای تهران داده میشود و خودروهای پلاک شهرستان برگردانده میشوند».
همزمان، عادل مصدقی، معاون راهداری و حمل و نقل جادهای استان تهران، نیز اعلام کرد برابر مصوبات ستاد مرکزی مبارزه با کرونا و به منظور جلوگیری از سفر، مسیرهای خروجی تهران تا اطلاع ثانوی بسته شده است.
با این حال، ساعتی پیش خبر رسید که عوارضی تهران-قم که از ساعات اولیه امروز برای خروج مسافران تهرانی بسته شده بود، مجددا باز شده و «فعلاً هیچ محدودیتی در این خروجی پرتردد تهران وجود ندارد».
به گفته رئیس پلیس راهور، جریمه ۵۰۰ هزار تومانی و توقیف خودرو به مدت یک ماه برای رانندگانی که از مقررات جدید تخلف کنند، در نظر گرفته شده است.
به نظر میرسد اجرای محدودیتهای قرنطینهای که دولت از آن با عنوان «فاصلهگذاری اجتماعی» یاد میکند، برای مدیران دولتی و انتظامی با مشکلات در برنامهریزی مواجه شده و به سردرگمی بیشتر در این باره دامن زده است.