لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۱۷

تنش و درگیری در مجمع عمومی بانک دِی در پی تداوم شرایط بحرانی در بورس ایران


درگیری هنگامی شروع شد که فردی که گفته می‌شود یکی از مال‌باختگان بازار بورس است به سوی سخنرانان اشیایی را پرت کرد
درگیری هنگامی شروع شد که فردی که گفته می‌شود یکی از مال‌باختگان بازار بورس است به سوی سخنرانان اشیایی را پرت کرد

چند هفته پس از درگیری در مجمع بورس کرمان، گزارش‌ها حاکی از وقوع درگیری در روز چهارشنبه، ۲۹ دی‌ماه، میان سهامداران و مدیران در مجمع بانک دِی در تهران است.

در ویدئوهایی که از نشست مجمع عمومی فوق‌العاده‌ بانک دی در سالن همایش‌های بین‌المللی هتل المپیک در تهران منتشر شده، یکی از سهامداران با پرتاب اشیایی به سمت سخنرانان، به آنها اعتراض می‌کند.

در همین زمینه هشتگ بورس داغ شده و کاربران شبکه‌های اجتماعی از «بازی بورس با روح و روان» سهامداران نوشته‌اند و هشدار داده‌اند که وضعیت بحرانی بورس «تبعات روانی و مالی زیادی» برای مردم به همراه داشته است.

توییتر وب‌سایت خبرآنلاین هم «بی‌نتیجه بودن» مذاکرات وین را از دلایل سقوط بورس در ایران معرفی کرده و روزنامه شرق هم در تائید این خبر نوشته است: «بیشترین علت ریزش بازار در این روزها، ناشی از حاکم‌ شدن جو ترس از عدم حصول توافق در وین و نیز کاهش قیمت سهام پالایشگاه‌ها در یکی، دو روز گذشته بود.»

اقتصادنیوز روز چهارشنبه درباره وضعیت بازار نوشت:‌ «شاخص کل بورس الان از سقف ۱.۲ میلیون واحد هم فاصله گرفته و به نظر می‌رسد با توجه به از دست رفتن مرزهای مقاومت، احتمال این که عدد شاخص به سقوط پایین‌تر فکر کند، بعید نیست.»

در هفته‌های گذشته یک درگیری شدید هم میان مدیران بورس و سهامداران در مجمع کرمان رخ داد که ویدئوهای منتشرشده از آن جلسه، جنجال زیادی بر پا کرد.

کاربرانی نوشته‌اند که «حیا و پرده» میان مدیران و سهامداران در آن جلسه از میان رفت و پیش‌بینی کرده‌اند که درگیری‌ها در جلسات بورس به دلیل فشار روانی ناشی از وضعیت بحرانی این بازار، افزایش یابد.

این درگیری‌ها در شرایطی رخ می‌دهد که مسعود میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، گفته است سازمانِ زیر نظرش بر«حمایت از بورس تاکید دارد، دولت علاوه بر برداشتن گام‌های عملی به حل ریشه‌ای مشکلات بازار سرمایه نیز کمک خواهد کرد».

بسیاری از مردم که از ابتدای پارسال با تشویق رهبر جمهوری اسلامی و دولت حسن روحانی و عرضه چشمگیر سهام دولتی و فروش اوراق بهادار، همچنین برای حفظ دارایی خود به خاطر شتاب در افت ارزش ریال، وارد بورس شده بودند در ماه‌های اخیر بخش زیادی از دارایی‌های خود را از دست داده‌اند.

پارسال با اوج‌گیری غیرعادی شاخص بورس، برخی کارشناسان از دستکاری عمدی دولت در شاخص‌های بورس برای کسب درآمد و پر کردن کسری بودجه و از وجود حباب در این بازار خبر داده بودند.

یکی از وعده‌های دولت ابراهیم رئیسی، بازگشت آرامش به بازار بورس بود که به دلیل ناکامی در این زمینه تاکنون، چند ماه پس از آغاز به کار دولت، فعالان و سهامداران با هشتگ «بورس اولویت اول» ضمن یادآوری وعده ابراهیم رئیسی، اعتراض خود را به وضعیت بازار سهام مطرح کردند.

با استفاده از گزارش‌های شبکه‌های اجتماعی و رادیوفردا/ ب. ب./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG