لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۱۳

کبوترهای قاچاقچی در دام پلیس ایران


۱۰۰ کبوتر قاچاقچی توسط پلیس کرمانشاه توقیف شدند.
۱۰۰ کبوتر قاچاقچی توسط پلیس کرمانشاه توقیف شدند.

خبرگزاری دولت ایران روز سه‌شنبه هفتم شهریور، گزارش داد که در عملیات «طرح پاکسازی نقاط آلوده توسط نیروهای کلانتری طاق بستان» در کرمانشاه، ۱۰۰ کبوتر «آموزش‌دیده برای جا به جا کردن مواد مخدر» به دام افتادند.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، فرد موادفروش مواد مخدر را در بسته‌های تعبیه شده، به پای این کبوترهای آموزش‌دیده می‌بست تا توسط آنها به مکان مورد نظر در کرمانشاه منتقل شود.

ایرنا نوشت:‌ «تمامی کبوترها توسط ماموران نیروی انتظامی ضبط شده‌اند».

در گزارش آمده است که در جریان عملیات پاکسازی در روز دوشنبه ششم شهریور، در منطقه طاق بستان، ۸ منزل مسکونی به اتهام نگهداری مواد مخدر ضبط شده است. این در حالی است که در گزارش آمده است که در حداقل چهار خانه، هیچ ماده مخدری کشف نشده است.

این طرح با دستور دادستان عمومی و انقلاب مرکز کرمانشاه و در راستای اجرای «ماده ۱۳ قانون مبارزه با مواد مخدر و روان‌گردان» اجرا می شود.

ماده ۱۳ تصریح کرده است هرگاه کسی واحد صنعتی، تجاری، خدماتی و یا محل مسکونی خود را برای انبار کردن، تولید و یا توزیع مواد مخدر یا روان‌گردان معد سازد، یا مورد استفاده قرار دهد یا در اختیار دیگری بگذارد، مکان مذکور به نفع دولت ضبط می شود.»

قاچاقیان حرفه‌ای و شیوه‌های نو

در سال‌های گذشته با اعمال سخت‌گیری‌های بیشتر و استفاده از ابزارهای مدرن برای شماسایی محموله‌های مواد مخدر، روند قاچاق مواد مخدر نیز پیچیده‌تر و حرفه‌ای تر شده است.

از بلعیدن مواد مخدر تا جاسازی آن در ساعت و پای مصنوعی و کتاب و شکلات گرفته تا پیچیده‌ترین شیوه‌ها از جمله بافتن مواد مخدر در تار و پود فرش‌های ابریشم ایرانی، از مواردی است که از سوی پلیس ایران یا سایر کشورهای هدف مواد مخدر کشف شده است.

روزنامه شهروند پیش از این در گزارشی از جاسازی مواد مخدر در داخل هندوانه و خیار خبر داده بود.

این شیوه‌ها تا پیش از این به کار می‌رفت که قانون مبارزه با مواد مخدر تغییر کند.

نمایندگان مجلس ایران روز یکشنبه ۲۲ مرداد، تغییراتی را در قانون مبارزه با مواد مخدر تصویب کردند که بر پایه آن مجازات اعدام جرایم مرتبط با مواد مخدر، از جمله در مورد کسانی که اکنون محکوم به اعدام شده‌اند، محدود می‌شود.

براساس اعلام حسن نوروزی٬ سخنگوی کمیسیون قضایی مجلس، در حال حاضر «بیش از پنج هزار زندانی» مواد مخدر در نوبت اعدام هستند که با اجرای این تغییرات از اعدام نجات پیدا می‌کنند و حکم‌شان به ۲۰ تا ۳۰ سال زندان تغییر می‌کند.

مطابق با قانون کنونی فعلی ساخت، توزیع، فروش یا وارد کردن بیش از ۵ کیلوگرم بنگ، چرس، تریاک، شیره، سوخته یا تفاله تریاک و بیش از۳۰ گرم هروئین، مرفین، کوکائین، و دیگر مشتقات شیمیایی مرفین و کوکائین، حکم اعدام دارد.

اما در قانون پیشنهادی جدید، مجازات اعدام برای تولید و توزیع ۵۰ کیلوگرم موادمخدر سنتی و ۲ کیلوگرم مواد مخدر صنعتی در نظر گرفته شده است.

XS
SM
MD
LG