لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۱۶

کاپ ۲۹؛ بیشترین گازهای گلخانه‌ای جهان در آسیا و آمریکا تولید می‌شود


یک عضو انجمن پزشکان کانادایی برای محیط زیست در حاشیهٔ نشست کاپ۲۹
یک عضو انجمن پزشکان کانادایی برای محیط زیست در حاشیهٔ نشست کاپ۲۹

داده‌های تازه در کنفرانس اقلیمی «کاپ ۲۹» حاکی از آن است که آلاینده‌ترین شهرهای جهان که بیشترین گازهای گلخانه‌ای را تولید می‌کنند، در آسیا و ایالات متحده آمریکا قرار دارند.

براساس این داده‌ها که در اجلاس جاری در باکو، پایتخت آذربایجان، ارائه شد، بیشترین گاز گلخانه‌ایِ جهان که عامل اصلی افزایش گرمایش و تغییرات اقلیمی است، در شانگهایِ چین تولید می‌شود.

داده‌های جدید را روز جمعه ۲۵ آبان سازمان «ردیابی اقلیمی» ارائه داده است که ال گور، فعال محیط زیست و معاون رئیس‌جمهور آمریکا در دولت بیل کلینتون، هم‌بنیان‌گذار آن است.

براساس این گزارش، هفت ایالت یا استان بیش از یک میلیارد تُن گازهای گلخانه‌ای منتشر می‌کنند که همگی در چین قرار دارند، به‌جز ایالت تگزاس در ایالات متحده آمریکا که در رتبهٔ ششم از این هفت منطقه قرار دارد.

سازمان «ردیابی اقلیمی» می‌گوید این داده‌ها براساس ترکیبی از مشاهدات و استفاده از هوش مصنوعی به‌دست آمده است.

شانگهای در چین با تولید ۲۵۶ میلیون تُن گازهای گلخانه‌ای در ردهٔ اول این فهرست در میان شهرهای آلایندهٔ جهان قرار دارد. توکیو در ژاپن با ۲۵۰ میلیون تن، نیویورک‌سیتی با ۱۶۰ میلیون تن، هوستون با ۱۵۰ میلیون تن و نیز سئول در کره جنوبی نیز با تولید ۱۲۴ میلیون تن، از دیگر شهر تولیدکنندهٔ گازهای گلخانه‌ای جهان به شمار می‌روند.

آن‌طور که خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش کرده، چین، هند، ایران، اندونزی و روسیه بیشترین افزایش را در انتشار گازهای گلخانه‌ای از سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳ داشته‌اند.

در طی همین مدت، ونزوئلا، ژاپن، آلمان، بریتانیا و ایالات متحده بیشترین کاهش آلودگی را در این زمینه ثبت کرده‌اند.

کشورهای حاضر در کاپ ۲۹ در باکو، در تلاش‌اند تا اهداف جدیدی را برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای تعیین و میزان کمک مالی کشورهای ثروتمند جهان برای کاهش انتشار این گازها را نیز مشخص کنند.

این داده‌ها در حالی منتشر می‌شود که ناامیدی از موفقیت این اجلاس و دیگر تلاش‌های جهانی در مهار سوخت‌های فسیلی به‌عنوان عامل اصلی گرمایش کرهٔ زمین به‌طور فزاینده‌ای رو به گسترش است.

پیروزی دونالد ترامپ در آمریکا و احتمال خروج دوبارهٔ این کشور از توافق اقلیمی پاریس، از نگرانی‌های عمدهٔ فعالان محیط زیست و کشورهای متعهد به مقابله با تغییرات اقلیمی است.

پیش از این گفته شده بود که نشست زیست‌محیطی سازمان ملل متحد موسوم به «کاپ ۲۹»، در عمل وضعیت توافق اقلیمی پاریس و میزان پایبندی کشورها به آن را روشن خواهد کرد.

بر اساس توافقنامه اقلیمی پاریس که در سال ۲۰۱۵ به امضا رسید، کشورها باید تلاش کنند که میزان افزایش دمای کرۀ زمین را در حد یک و نیم درجه سانتیگراد فراتر از دوران پیشاصنعتی نگه دارند.

کشورهای امضاکنندهٔ این توافق‌نامه همچنین توافق کرده‌اند که از سوخت‌های فسیلی در سیستم‌های انرژی فاصله بگیرند و تا سال ۲۰۳۰ حجم تولید انرژی تجدیدپذیر را سه برابر کنند.

این نشست در شرایطی در حال برگزاری است که به‌طور مکرر هشدارهای تازه‌ای دربارۀ ثبت رکوردهای تازهٔ افزایش دمای زمین در سال جاری مطرح شده است. استفاده از سوخت‌ةای فسیلی برای تولید انرژی از دلایل اصلی گرم شدن کره زمین است و با سوزاندن آن‌ها گازهای گلخانه‌ای مثل دی اکسید کربن آزاد می‌شود.

تلاش برای احیای زمین در حاشیۀ کنفرانس اقلیمی «کاپ ۲۹»
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:21 0:00

XS
SM
MD
LG