معترضان ضد دولتی برای دوازدهمین شب متوالی در تفلیس تجمع کردند؛ بریتانیا گفته است در واکنش به «خشونتهای تکاندهنده» تعامل با دولت گرجستان را تعلیق میکند.
معترضان در تفلیس، پایتخت گرجستان، شامگاه دوشنبه ۱۹ آذر بار دیگر با تجمع در مقابل ساختمان پارلمان، به تصمیم دولت این کشور برای توقف مذاکرات عضویت در اتحادیه اروپا اعتراض کردند.
خبرگزاری فرانسه تعداد معترضان شامگاه دوشنبه را هزاران تن گزارش کرده و نوشته است خواسته آنها همچنان برگزاری مجدد انتخابات پارلمانی و بازگشت به مذاکرات با اتحادیه اروپا بود.
حزب حاکم «رویای گرجی» در انتخابات پارلمانی اخیر اعلام پیروزی کرد و پس از آن نیز ایراکلی کوباخیدزه، نخست وزیر این کشور، گفت مذاکرات برای پیوستن به اتحادیه اروپا را تا سال ۲۰۲۸ تعلیق میکند.
تظاهرات معترضان بلافاصله پس از اعلام این تصمیم آغاز شد و تاکنون دوازده شب پیاپی ادامه داشته است.
روز دوشنبه برخی از معترضان درخت کریسمس عظیمی را در پیادهرو نزدیک پارلمان برپا کردند که بر برگهای آن عکسهای معترضانی که هدف خشونتهای پلیس قرار گرفتند دیده میشد.
در شبهای گذشته ماموران پلیس به استفاده از خودروهای آبپاش و شلیک گاز اشکآور روی آوردند و شماری از معترضان را با خشونت بازداشت کردند؛ تعداد بازداشتشدگان در این مدت بیش از ۴۰۰ نفر گزارش شده است.
در همین حال روز دوشنبه دیوید لَمی، وزیر خارجه بریتانیا، این صحنهها را «تکاندهنده و غیرقابل قبول» خواند و خشونت علیه معترضان را محکوم کرد.
به گزارش رویترز، آقای لمی در بیانیهای اعلام کرد که بریتانیا «تمامی برنامههای حمایت از دولت گرجستان را تعلیق میکند و همکاریهای دفاعی را محدود میسازد».
همچنین به گفته او، «تا زمانی که این اقدامات به دور از هنجارهای دموکراتیک و آزادیمدار اروپایی متوقف نشود» تعامل با حزب حاکم گرجستان محدود خواهد ماند.
پیش از این نیز ایالات متحده، فرانسه، آلمان و شمار دیگری از کشورها نسبت به اعمال خشونت دولت گرجستان علیه معترضان ابراز نگرانی کردهاند.
اپوزیسیون گرجستان حزب حاکم این کشور را به اقتدارگرایی و نزدیک شدن به سوی روسیه متهم میکنند.
نخست وزیر گرجستان این اتهامها را رد کرده و معترضان را «گروههای خشونتطلب» خوانده است.