لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۴۱

«کثیف‌ترین مسابقه» تاریخ المپیک؛ پنجمین دوندهٔ زن نیز محروم شد


مدال تاتیانا توماشووا (نفر دوم از چپ) بعد از ۱۲ سال پس گرفته شد
مدال تاتیانا توماشووا (نفر دوم از چپ) بعد از ۱۲ سال پس گرفته شد

یک ورزشکار دیگر در مسابقه هزار و ۵۰۰ متر زنان المپیک ۲۰۱۲ لندن که اغلب از آن به عنوان «کثیف‌ترین» مسابقه تاریخ این تورنمنت یاد می‌شود، تنبیه و محروم شد.

تاتیانا توماشووا، دونده روسی و برنده مدال نقره این رقابت، به دلیل دوپینگ به مدت ۱۰ سال از شرکت در مسابقات محروم شد.

او پنجمین ورزشکار از مجموع ۱۲ ورزشکار شرکت کننده در این مسابقه است که تنبیه می‌شود و مدال و رتبه خود را از دست می‌دهد.

به گزارش گاردین، به فاصله کوتاهی پس از پایان مسابقه هزار و ۵۰۰ متر زنان در المپیک ۲۰۱۲ لندن، لیزا دوبریسکی، دونده بریتانیایی، در مصاحبه‌ای آن را زیر سئوال برد و گفت: «احتمالاً به خاطر حرف‌هایی می‌زنم دچار دردسر خواهم شد ولی به نظرم این مسابقه عادلانه نبود.»

تاریخ ثابت کرد که حرف‌های ورزشکار بریتانیایی درست بود.

نتایج تحقیقات در مورد آزمایش دوپینگ تاتیانا توماشووا که در آزمایشگاهی در مسکو انجام شده بود نشان می‌دهد که او از داروهای غیرقانونی استفاده کرده بود.

این دونده روسیه در مسابقه به مقام چهارم رسید ولی پس از محرومیت دو ورزشکار ترکیه‌ای که مقام‌های اول و دوم را کسب کرده بودند، خانم توماشوا به رتبه دوم ارتقا یافت و مدال نقره به او رسید.

آسلی چاکیر آلپتکین، نفر اول و برنده مدال طلا، و غمزه بولوت، نفر دوم و برنده مدال نقره، به ترتیب در سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۷ به دلیل دوپینگ خون، رد صلاحیت شده و مدال خود را از دست دادند.

ناتالیا کاریوا، دونده اهل بلاروس که در مسابقه به مقام هفتم و یکاترینا کوستتسکایا، دونده روسیه، نیز که به مقام نهم رسیده بود به دلیل دوپینگ تنبیه و از جدول رده‌بندی این مسابقه حذف شدند.

بخش انضباطی اتحادیه بین‌المللی فدارسیون‌های دوومیدانی روز سه‌شنبه ۲۹ آبان محرومیت تاتیانا توماشووا را اعلام کرد و افزود که این ورزشکار اهل روسیه تصمیم گرفته به حکم ۱۰ سال محرومیت از شرکت در مسابقات که در ماه سپتامبر توسط دادگاه حکمیت ورزش صادر شده است اعتراض نکند.

بخش انضباطی اتحادیه بین‌المللی فدارسیون‌های دوومیدانی در بیانیه‌ای گفت: «حکم محرومیت توماشووا براساس بررسی داده‌های آزمایشگاه آنتی‌دوپینگ مسکو صادر شده است. کمیته بین‌المللی المپیک اکنون می‌تواند برای لغو مدال او و بازنگری نتایج رده‌بندی در وبسایت خود اقدام کند.»

در پی صدور این حکم آبدا آرگاوی، دونده سوئدی متولد اتیوپی، که در پایان مسابقه المپیک ۲۰۱۲ به مقام پنجم رسیده بود به رتبه دوم ارتقا می‌یابد و صاحب مدال نقره خواهد شد. شانون روبوری، دونده آمریکایی، نیز مدال برنز را دریافت خواهد کرد.

با ایجاد این تغییرات در جدول رده‌بندی لیسا دوبریسکی و لاورا ویتمن، دو دونده بریتانیایی، به مقام‌های پنجم و ششم می‌رسند.

لیزا دوبریسکی، برنده مدال طلای مسابقات جهانی سال ۲۰۰۹ در رشته هزار و پانصد متر زنان، در سال ۲۰۱۶ در مصاحبه‌ای با رسانه‌ها احساس دردناک خود پس از پایان مسابقه المپیک ۲۰۱۲ لندن را چنین توصیف کرد: «می‌خواستم گریه کنم و هر چه زودتر از استادیوم بیرون بروم. قاعدتاً می‌بایست لحظه شادی در برابر تماشاچیان هم وطنم می‌بود ولی احساس حقارت می‌کردم. می‌خواستم زمین دهان باز کند و مرا ببلعد. احساس می‌کردم که به خاطر عملکردم باید از همه عذرخواهی کنم.»

XS
SM
MD
LG