لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۲۳

هشدار روحانی به کشورهای خلیج فارس: قدرت تسلیحاتی ما به نفع کل منطقه است


سه روز پس از ارسال نامه شورای همکاری خلیج فارس به شورای امنیت سازمان ملل متحد حاوی درخواست برای تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران، رئیس جمهوری ایران به آن واکنش نشان داد و گفت که «قدرت تسلیحاتی ایران به نفع کل منطقه است».

به گزارش خبرگزاری ایرنا، حسن روحانی روز چهارشنبه، ۲۲ مرداد، در نشست هیئت دولت خطاب به کشورهای عرب خلیج فارس گفت که «سلاح و قدرت نظامی و تسلیحاتی ما علیه همسایگان‌مان نیست.»

او خطاب به کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس همچنین گفت: «حواس‌شان جمع باشد که مبادا آمریکا بخواهد از این کشورها برای اهداف خود سوء استفاده کند.»

سخن حسن روحانی در مورد این ‌که سلاح‌های جمهوری اسلامی علیه این کشورها به کار نخواهد رفت، در حالی بیان می‌شود که عربستان سعودی و متحدانش، ایران را متهم می‌کنند که با رساندن جنگ‌افزار به شورشیان حوثی در یمن باعث موشک‌پرانی آنها به خاک عربستان شده است.

پیش از این، حملات پهپادی حوثی‌ها به تأسیسات نفتی عربستان خسارات فراوانی برجا گذاشته است؛ ایران دست داشتن در این حملات را تکذیب می‌کند.

تضمینی که رئیس جمهوری ایران در عدم استفاده از قدرت نظامی علیه کشورهای همسایه می‌دهد همچنین در حالی بیان می‌شود که پیش از این روزنامه کیهان که از سوی حسین شریعتمداری، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در این روزنامه، اداره می‌شود پس از یکی از حملات موشکی حوثی‌ها به پایتخت عربستان در تیتر خود عبارت «شلیک موشک انصارالله به ریاض، هدف بعدی دوبی» را منتشر کرد.

شورای امنیت سازمان ملل از ۱۳ سال پیش در چندین قطعنامه، تحریم‌هایی تسلیحاتی علیه ایران وضع کرده است؛ با این حال پس از تصویب برجام، شورای امنیت در قطعنامه ۲۲۳۱ اعلام کرد که این تحریم‌ها در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ (۲۷ مهر امسال) پایان می‌یابد.

آمریکا که به دنبال منقضی نشدن این تحریم است، روز سه‌شنبه ۲۱ مرداد قطعنامه پیشنهادی اصلاح‌شده خود در این مورد را به شورای امنیت ارائه کرد و از اعضای این شورا خواست تا امروز چهارشنبه، ۲۲ مرداد، نظر خود را دربارهٔ این پیش‌نویس اعلام کنند.

حسن روحانی روز چهارشنبه در ادامه اظهاراتش در مورد نامه حمایت شورای همکاری عرب خلیج فارس از این طرح آمریکا گفت: «مبادا آمریکا بخواهد که این کشورها اطلاعیه‌ای صادر ‌کنند.»

او در مورد نامه‌ای که شورای همکاری عرب خلیج فارس سه روز پیش ارسال کرده نیز این ‌گونه اظهار نظر کرد که «البته این اطلاعیه‌ که صادر شده، اطلاعیه گمنامی است و معلوم نیست چه کسی حامی است و چه کسی نیست، یک اجلاس رسمی هم نبوده که بگوییم در این اجلاس چند کشور همسایه علیه ما صحبت‌ کرده‌اند. یک فردی به نام دبیر آن جلسه، یک اعلامیه‌ای داده و صحبتی کرده و مطرح کرده که باید ایران را تحت فشار قرار داد و تحریم تسلیحاتی ایران باید ادامه پیدا ‌کند.»

آقای روحانی در مورد طرح تمدید تحریم تسلیحاتی جمهوری اسلامی همچنین گفت که «اگر چنین طرحی به تصویب برسد به معنای نقض فاحش و آشکار برجام است و عواقب آن بر عهده کسانی است که در این زمینه تلاش می‌کنند.»

در همین حال، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، نیز در مقاله تازه‌ای در ایران‌دیلی آنلاین در این باره نوشته است: «من اطمینان دارم که -در هفته‌ها و ماه‌های حساس بعدی- اعضای شورای امنیت تلاشِ مذبوحانه انتخاباتیِ دولتِ مستأصلِ ایالات متحده برای نابودسازی موفقیت دیپلماتیک قرن بیست و یکم را ناکام ساخته و اجازه نخواهند داد که در این روند آنچه از چندجانبه‌گرایی و حقوق بین‌الملل باقی ‌مانده است نابود شود.»

روز چهارشنبه، مجید تخت روانچی، سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل، نیز در توئیتی نوشت که به باور او پیش‌نویس تازه قطعنامه تحریم تسلیحاتی آمریکا علیه ایران «نقض قطعنامه ۲۲۳۱ است... و به طور حتم شورا این پیش‌نویس را هم دوباره رد خواهد کرد.»

منابع: ایرنا، ایسنا و رادیوفردا/ پ. پ./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG