لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۵۲

توافق اعضای پیمان تجاری اقیانوس آرام برای ادامه کار بدون حضور آمریکا


وزیر اقتصاد ژاپن و وزیر تجارت ویتنام در حاشیه نشست سران «سازمان همکاری‌های اقتصادی آسیا - پاسفیک»، موسوم به اَپِک در شهر دانانگ ویتنام
وزیر اقتصاد ژاپن و وزیر تجارت ویتنام در حاشیه نشست سران «سازمان همکاری‌های اقتصادی آسیا - پاسفیک»، موسوم به اَپِک در شهر دانانگ ویتنام

مقام های ژاپنی و ویتنامی روز شنبه ۲۰ آبان گفته اند که کشورهای عضو پیمان تجاری ترانس پاسیفیک (تی پی پی) بر سر ادامه کار این معاهده بدون حضور آمریکا به توافق رسیده اند.

به گزارش رویترز، یازده عضو پیمان تجاری ترانس پاسیفیک، یا معاهده تجاری اقیانوس آرام، در حاشیه نشست سرانسران «سازمان همکاری‌های اقتصادی آسیا - پاسفیک»، موسوم به اَپِک در شهر دانانگ ویتنام دیدار کرده و بر ضرورت تداوم همکاری ها توافق کردند.

دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا در آغاز کار خود در بهمن ماه سال گذشته در راستای اجرای یکی از وعده‌های انتخاباتی خود، حکم خروج ایالات متحده را از معاهده تجاری تی.پی.پی، صادر کرد. به دنبال این اقدام ابهامی های در خصوص ادامه کار این معاهده مطرح شده بود.

ترتان توان آنه، وزیر تجارت ویتنام در این زمینه گفته است: ما بر سخت ترین مشکل غلبه کردیم.

وی اضافه کرده است: این توافق می بایست نهایی شود، ولی از آن به عنوان «توافق جامع و پیشرو» برای تی.پی پی. یاد می کنیم.

توشیمیتسو موتیگی، وزیر اقتصاد ژاپن نیز ابراز امیدواری کرده است، توافق برای ادامه همکاریهای در چارچوب تی.پی.پی باعث شود که آمریکا نیز به این معاهده بازگردد.

رویترز می گوید، بخشی از اهداف معاهده تجاری تی.پی.پی مقابله گسترش تسلط اقتصادی چین است و ژاپن تلاش بسیاری برای تداوم این معاهده انجام داد. این معاهده شامل یازده کشور می شود که سال گذشته تجارت آنها رقمی در حدود ۳۵۶ میلیارد دلار بود.

وزیر اقتصاد ژاپن می گوید،برای کسب موافقت و ادامه کار این معاهده، ۲۰ ماده از توافق اصلی معلق می شود.

وی اضافه کرده است،تصویب این توافق نیازمند موافقت شش کشور از ۱۱ از کشور عضو است.

کانادا ، یکی از اعضای اصلی این معاهده پیشتر اعلام کرده بود که می خواهد مطمئن شود که این معاهده به اشتغال لطمه نخواهد زد.

این معاهده پس از پنج سال مذاکره میان دولت اوباما و ۱۲ کشور حوزه اقیانوس آرام، سرانجام در سال ۲۰۱۵ به امضا رسیده بود.

XS
SM
MD
LG