لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۳۲

ترامپ کمک آمریکا به فلسطینی‌ها را به موافقت آنها با مذاکره درباره صلح مشروط کرد


دونالد ترامپ از سرگیری کمک های مالی آمریکا به فلسطینی‌ها را به موافقت آنها با مذاکره بر سر «توافق قرن» مشروط کرد.

رییس جمهوری آمریکا گفته است که قطع کمک های کشورش به فلسطینیان بی احترامی نیست بلکه «بی احترامی این است که آنها به میز مذاکرات نمی آیند».

آمریکا در روزهای گذشته اعطای کمک ۳۰۰میلیون دلاری به اونرا، آژانس ویژه سازمان ملل متحد در امدادرسانی به فلسطینی ها را متوقف کرد؛ امری که با انتقاد شدید فلسطینی ها، اونرا و برخی عوامل جهانی دیگر روبرو شد. اما نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت که فلسطینیان به کمک های سخاوتمندانه آمریکا حس قدردانی نداشته اند.

دونالد ترامپ پنجشنبه ۱۵ شهریور در گفت و گویی ویدیویی با رهبران و روحانیون یهودی در آستانه سال نو عبری، نسبت به توان دولت خود در دستیابی به صلح اسرائیلی- فلسطینی ابراز خوش بینی جدی کرد و گفت اگر فلسطینی ها مذاکره نکنند و تا هنگامی که توافق بدست نیاید، پولی در کار نیست.

بر اساس گزارش کاخ سفید و نیز رسانه های اسرائیل، جرد کوشنر مشاور ارشد دونالد ترامپ و مسئول تنظیم طرح صلح دولت آمریکا و دیوید فریدمن سفیر آمریکا در اسرائیل در این گفت و گو حضور داشته اند.

«معامله قرن» طرحی است که جرد کوشنر و هیات او در امر رسیدگی به نزاع اسرائیلی- فلسطینی، آن را پس از بررسی های ۱۹ماه گذشته تنظیم کرده اند؛ اما هنوز رسما انتشار نیافته است.

به گفته آقای ترامپ، همواره گفته اند که دستیابی به راه حلی برای نزاع اسرائیلی- فلسطینی سخت ترین توافق است و اگر بدست آید، «توافق قرن» خواهد بود.

رییس جمهوری آمریکا ۳۰مرداد در یک سخنرانی گفت تصمیم دولت او در به رسمیت شناختن اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل و انتقال سفارت آمریکا به اورشلیم، دستاوردی «بزرگ» برای اسرائیل بوده و این کشور «باید آماده پرداخت بهای سنگینی در مذاکرات بر سر معاهده قرن باشد».

وی در آن سخنرانی افزود که فلسطینی ها در برابر به «چیز بسیار خوبی» خواهند رسید.

محمود عباس رییس تشکیلات خودگردانی که چند بار تاکید کرده که «معامله قرن» «هرگز» از سوی فلسطینی ها و سازمان آزادیبخش فلسطین پذیرفته نمی‌شود، هفته گذشته فاش کرد که آمریکا این توافق را بر اساس تشکیل کنفدراسیونی از اردن با سرزمین های فلسطینی تنظیم کرده است.

آقای عباس گفت این پیشنهاد را رد کرده و گفته است، تنها اگر اسرائیل بخشی از این کنفدراسیون باشد، می توان آن را بررسی کرد.

ریاض منصور نماینده دایم فلسطین در سازمان ملل نیز این هفته به شبکه روسیا الیوم گفت، سخن از کنفدراسیونی از اراضی فلسطینی با اردن، تنها پس از پایان «اشغالگری اسرائیل» امکان پذیر است.

به گزارش رسانه های اسرائیل، دولتمردان این کشور سخنان مقامات فلسطینی ها را که مدعی شده اند، دولت نتانیاهو در پشت پرده متقاعد کردن آمریکا به تنظیم «معاهده قرن» بر اساس کنفدراسیون اردن- فلسطین بوده، رد کردند.

گزارش هایی که به تازگی در رسانه های اسرائیل و منطقه منتشر شده، مدعی است که «معامله قرن» به فلسطینیان پیشنهاد می کند که فلسطینی ها از «حق بازگشت» نیز صرفنظر کرده و چند نسل از آنها که در کشورهای عربی یا سرزمین های دیگر زندگی می کنند، شهروندی این کشورها را با عنوان «وطن جایگزین» بگیرند.

در این میان، در حالی که آقای عباس برای حضور در مجمع عمومی سازمان ملل متحد بزودی راهی نیویورک می شود، سفیر فلسطین در این سازمان گفت که «حتی در صورت دعوت» رییس جمهوری آمریکا، محمود عباس حاضر به دیدار با او نخواهد شد.

آقای ترامپ با وجود تاکید بر توان دولت خود در دستیابی به «معامله قرن»، هیچ اشاره ای به علاقمندی برای دیدار با محمود عباس مطرح نکرده است؛ اوچهار بار در یک سال و نیم با آقای عباس دیدار کرده بود.

رییس جمهوری آمریکا در گفت و گوی ویدیویی پنجشنبه با رهبران و روحانیون یهودی گفت که دولت او در نهادهای بین المللی به حمایت از اسرائیل ادامه می دهد وبه مبارزه با یهود ستیزی نیز همچنان متعهد است.

با استفاده از گزارش کاخ سفید؛ ف.ر
XS
SM
MD
LG