دولت آمریکا روز جمعه ۱۱ بهمن اعلام کرد که در مورد مهاجرت اتباع شش کشور به ایالات متحده، محدودیتهایی را در نظر گرفته است. مقامهای آمریکایی میگویند، این کشورها نتوانستند حداقل استانداردها و معیارهای امنیتی در زمینه را رعایت کنند.
به گزارش آسوشیتدپرس، شهروندان نیجریه، میانمار، اریتره، قرقیزستان، سودان و تانزانیا برای اخذ ویزای مهاجرتی به آمریکا با محدودیتهایی روبرو خواهند شد.
این گزارش میافزاید، این اقدام تازه دولت دونالد ترامپ ممنوعیت سفر یا «تراول بن» برای شهروندان این کشورها نیست، بلکه اخذ برخی از روادیدهای خاص برای آنها محدود میشود.
دونالد ترامپ جمعه این فرمان را امضا کرد و قرار است این محدودیتها در ۲۱ فوریه اعمال شوند.
کاخ سفید در بیانیهای اعلام کرده است که هرچند مهاجرت اتباع علاقهمند دیگر کشورها به ایالات متحده در راستای تامین امنیت ملی است، ولی اگر کشوری مایل است که از امکان مهاجرت و اخذ روادید مسافری برخوردار باشد، میبایست حداقل معیارهای امنیتی تعیین شده از سوی نهادهای آمریکا را رعایت کند.
طبق این گزارش، ویزای مهاجرتی برای شهروندان نیجریه، میانمار، اریتره و قرقیزستان تعلیق شده است. تعلیق ویزا شامل شهروندانی خواهد شد که از طریق حمایت خانواده یا کارفرما در صدد مهاجرت دائم به آمریکا بودند. همچنین این تعلیق شامل برندگان اخیر لاتاری گرین کارت میشود.
برای سودان و تانزانیا ویزای لاتاری گرین کارت تعلیق میشود. نیجریه قبلا از ویزای لاتاری گرین کارت تعلیق شده بود.
طبق طرح قرعهکشی گرین کارت آمریکا که در سال ۱۹۹۰ توسط رئیسجمهوری وقت یعنی جرج بوش پدر امضا شد، سالانه حدود ۵۵ هزار نفر از سراسر دنیا میتوانستند نامنویسی و از راه قرعهکشی به ایالات متحده مهاجرت کنند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس می گوید، این محدودیت های شامل ویزاهای غیر مهاجرتی نخواهد بود و شهروندان این کشورها برای اخذ ویزای توریستی ، تجاری و پزشکی مشکلی نخواهند داشت. به طور مثال در دسامبر سال گذشته ۶۵۰ هزار ویزای غیر مهاجرتی در سراسر جهان جهت سفر به آمریکا صادر شده است.
این گزارش میافزاید، برخی از منتقدان این محدودیتهای تازه را نوع جدیدی از ممنوعیت سفر برای مسلمانان ارزیابی کردهاند.
امضای نسخه اولیه قانون ممنوعیت سفر اتباع چندين کشور به آمریکا توسط دونالد ترامپ در اولین هفتههای آغاز ریاست جمهوری وی باعث بروز سردرگمی در فرودگاهها و شکایات متعددی به دادگاههای فدرال شد.
در نهایت دیوان عالی آمریکا سومین نسخه از این مقررات را تایید کرد. با تایید این مقررات از سوی دیوان عالی آمریکا در سال ۲۰۱۸ تمامی چالشهای قضایی در اعتراض به این مقررات به پایان رسید.
قبل از این تصمیم دیوان عالی آمریکا مراجع قضایی فدرال اجرای دو بخش از دستور مهاجرتی رییس جمهور را به دلیل تبعیض قایل شدن در مورد مسلمانان متوقف کرده بودند. پس از این موانع حقوقی دولت دونالد ترامپ کره شمالی و ونزوئلا را نیز به فهرست ممنوعیت سفر به آمریکا افزود.
نسخه اولیه دستور ریاست جمهوری در زمینه ممنوعیت مهاجرت به آمریکا فقط اتباع شش کشور مسلمان را شامل میشد ولی در بازنویسی مجدد این مقررات عراق از فهرست حذف شد.