رئیسجمهوری ایالات متحده در واشینگتن با ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن، دیدار کرد. به گفته کاخ سفید «تهدیدهای ایران»، تروریسم و بحران سوریه، محور گفتوگوهای دو طرف هستند. ترامپ گفته خروج دولتش از توافق اتمی، «پیشرفتهای زیادی را در خاورمیانه ایجاد کردهاست».
دونالد ترامپ، همراه همسرش، روز چهارم تیر ماه در کاخ سفید از ملک عبدالله دوم، و همسر پادشاه اردن، استقبال کردند. رئیسجمهوری ایالات متحده و پادشاه اردن پس از دیدار همسران خود، گفتوگو کردند.
کاخ سفید آمریکا گفته است «تروریسم، تهدید ایران و بحران سوریه، همچنین همکاری برای دستیابی به صلحی پایدان میان اسرائیل و فلسطینیها» موضوع مذاکرات دو طرف است.
آقای ترامپ پیش از آغاز مذاکرات، بار دیگر توافق اتمی دولت باراک اوباما، پنج قدرت دیگر و تهران را «فاجعه» توصیف کرده و به خبرنگاران گفته بود با خروج دولت او از این توافق «پیشرفهای زیادی در خاورمیانه به دست آمده است».
رئیسجمهوری ایالات متحده، بدون آنکه به جزئیات خاصی اشاره کند، افزوده است «همهچیز از وقتی به توافق [اتمی] پایان دادیم، خیلی فرق کردهاست».
ترامپ در میانه خرداد ماه نیز گفته بود خروج آمریکا از توافق هستهای با ایران، باعث تغییر رفتار جمهوری اسلامی در منطقه شده است. رئیسجمهوری ایالات متحده در آن زمان اظهار داشت، مقامهای جمهوری اسلامی، پس از خروج آمریکا از برجام «دیگر توجه زیادی به مدیترانه نمیکنند. آنها دیگر کمتر به آنچه در سوریه در جریان است توجه میکنند، یا آنچه در یمن و جاهای بسیار دیگر میگذرد. آنها طی سه ماه گذشته کشوری کاملا متفاوت شدهاند».
ترامپ، از منتقدان سرسخت توافق اتمی با ایران، ۱۸ اردیبهشت ماه اعلام کرد دولت او از این توافق خارج خواهد شد و واشینگتن تحریمهای تعلیق شده علیه تهران را باز میگرداند. دیگر طرفهای مذاکره با تهران، یعنی اتحادیه اروپا، آلمان، بریتانیا و فرانسه، همچنین روسیه و چین، خواستار حفظ برجام بودند و بارها در مورد پیامدهای خروج واشینگتن از آن هشدار دادند. از سوی دیگر اما اسرائیل و در مواردی نیز عربستان سعودی، از متحدان اصلی ایالات متحده در غرب آسیا، از توافق اتمی انتقاد کرده بودند. دولت اسرائیل نیز بارها خواستار «اصلاح» و یا کنار گذاشتن برجام شده بود.
پادشاه اردن در جریان دیدار خود با ترامپ از حمایتهای او تشکر کردهاست.
پیشتر جرد کوشنر، مشاور و داماد ترامپ با پادشاه اردن دیدار کرده بود. دیداریی که در جریان سفر کوشنر به خاورمیانه، و در راستای زمینهسازی برای مذاکرات احتمالی میان اسرائیل و فلسطینیها انجام شد. موضوع «صلح» میان دو طرف، در کنار جنگ داخلی سوریه، همسایه اردن، که صدها هزار پناهجو را روانه آن کشور کرده، موضوعات دیگریست که انتظار میرود رهبران آمریکا و اردن در مورد آن گفتوگو کنند.