کاخ سفید روز جمعه ۱۷ مرداد در بیانیهای اعلام کرد که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا با امانوئل مکرون همتای فرانسوی خود در خصوص انفجار بیروت و تمدید تحریم تسلیحاتی ایران صحبت کرده است.
جاد دیر، معاون مطبوعاتی کاخ سفید در توییتی گفته است، رهبران دو کشور از کشته شدن شهروندان و تخریب گسترده در بیروت «عمیقا ابراز تاسف» کردند
انفجار مهیب روز سه شنبه در بیروت، پایتخت لبنان دست کم ۱۵۴ کشته و بیش از ۵ هزار مجروح برجای گذاشت.
امانوئل مکرون که بعد از انفجار به بیروت رفته بود، هم روز گذشته اعلام کرد که در روزهای آینده یک کنفرانس بین المللی برای جمعآوری کمک مالی به لبنان برگزار خواهد شد.
به گزارش رویترز، فرانسه و دیگر کشورهای جهان تاکنون کمکهای دارویی و پزشکی خود را به لبنان فرستادهاند.
آمریکا از روز پنجشنبه ارسال کمک به لبنان را آغاز کرده و آسوشیتدپرس یادآوری کرده که علاوه بر یک محموله آب، و مواد غذایی و دارویی که توسط فرماندهی مرکزی آمریکا از قطر به بیروت ارسال شده، ارسال دو محموله دیگر در دست اقدام است.
همچنین مایک پومپئو٬ وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده بیش از ۱۷ میلیون دلار کمک به لبنان اختصاص میدهد.
تمدید تحریم تسلیحاتی ایران
جاد دیر در ادامه نوشته است، دونالد ترامپ و امانوئل مکرون در خصوص اهمیت تمدید تحریم تسلیحاتی ایران توسط سازمان ملل رایزنی کردند.
این مقام کاخ سفید جزییات بیشتری در خصوص مذاکرات رهبران آمریکا و فرانسه در خصوص تمدید تحریم تسلیحاتی ایران ارئه نکرده است.
مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه گفته بود که ایالات متحده هفته آینده در شورای امنیت سازمان ملل خواستار رای گیری درباره تمدید تحریم تسلیحاتی ایران خواهد شد.
در همین زمینه نشریه فارین پالسی روز جمعه به نقل از دیپلماتها در سازمان ملل گزارش داد که قطعنامه پیشنهادی آمریکا روز دوشنبه به شورای امنیت ارائه خواهد شد و روز سه شنبه در خصوص آن رای گیری خواهد شد.
فارین پالسی متن این پیش نویس قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران را منتشر کرده است.
خبرگزاری بلومبرگ هفته جاری نوشته بود که متن این قطعنامه دقیقاً مشابه با قطعنامهای است که ایالات متحده در ماه ژوئن، کمتر از دو ماه پیش، ارائه کرده بود و این نشان میدهد که دولت ترامپ از درخواست متحدان و مخالفان خود در شورای امنیت برای ایجاد تغییر در متن پیروی نکرده است.
بلومبرگ نوشته است، این قطعنامه از کشورهای عضو سازمان ملل میخواهد که از فروش یا خرید هرگونه سلاح از ایران پرهیز کنند.
این قطعنامه همچنین از کشورها میخواهد که در رابطه با ایران از ارائه هرگونه آموزش فنی، منابع یا خدمات مالی، مشاوره، یا هرگونه کمک به تأمین، فروش، انتقال، ساخت، نگهداری، یا استفاده از جنگافزار خودداری کنند.
اما کلی کرفت، سفیر آمریکا در سازمان ملل، سه شنبه هفته جاری گفته بود که این قطعنامه احتمالا از سوی روسیه و چین وتو خواهد شد.
شورای امنیت سازمان ملل از ۱۳ سال پیش در چندین قطعنامه تحریمهایی تسلیحاتی علیه ایران وضع کرد؛ با این حال پس از تصویب برجام، شورای امنیت در قطعنامه ۲۲۳۱ اعلام کرد که این تحریمها در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰، [۲۷ مهر امسال] پایان یابد.
آمریکا بشدت با برداشته شدن این تحریم مخالفت کرده و پیشنویس قطعنامهای را در اختیار اعضای شورای امنیت قرار داده است که خواستار تمدید تحریم میشود.