رئیسجمهوری ایالات متحده میگوید دولت او به گزینه نظامی برای مقابله با تهدید احتمالی از سوی کره شمالی اولویت نمیدهد، اما چنانچه از چنین گزینهای استفاده کند، نتیجه «ویرانگر» خواهد بود. همزمان رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، در سنا از وضعیت شبهجزیره کره و بحران فعلی آن سخن گفتهاست.
اظهارات تازه دونالد ترامپ، بخشی از گفتهها، هشدارها و تهدیدهاییست که طی هفتههای گذشته میان ایالات متحده و کره شمالی رد و بدل شدهاست. بحران در شبهجزیره کره، پس از آزمایشهای مربوط به موشکهای قارهپیما و نیز قویترین آزمایش هستهای پیونگیانگ، رو به فزونی گذاشتهاست.
شورای امنیت سازمان ملل آزمایشهای اتمی با کاربرد نظامی و پرتاب موشکهای بالیستیک از طرف کره شمالی را منع کردهاست و چه طی سالهای پیش و چه در هفتههای اخیر تحریمهای شدیدی را علیه آن کشور اجرا کردهاست.
آقای ترامپ چهارم مهر ماه در جریان یک کنفرانس خبری در کاخ سفید با اشاره به گزینه نطامی احتمالی در برابر کره شمالی گفته «ما کاملا آماده استفاده از گزینه دوم هستیم، و نه گزینهای که اجرای آن را برتری میدهیم».
او سپس افزوده «اما اگر ما به انجام آن (گزینه دوم) اقدام کنیم، ویرانگر خواهد بود، میتوانم به شما بگویم، که برای کره شمالی ویرانگر خواهد بود. این گزینه، گزینه نظامیست. اگر مجبور شویم، به آن دست خواهیم زد».
یک روز پیش از این گفتهها، دولت ایالات متحده تاکید کرده بود برخلاف اظهارات کره شمالی، به این کشور اعلان جنگ نکردهاست.
ساعاتی پیش از آن، وزیر خارجه کره شمالی، در نیویورک به خبرنگاران گفته بود: «جهان باید خوب به خاطر داشته باشد که این آمریکا بود که اول علیه میهن من اعلان جنگ کرد».
دونالد ترامپ در جریان نخستین سخنرانی خود در سازمان ملل، گفته بود چنانچه پیونگیانگ از مواضع فعلی خود عقبنشینی نکند، کشورش چاره دیگری نخواهد داشت جز آن که «کره شمالی را به طور کامل نابود کند».
پس از آن رهبر کره شمالی، در واکنش اظهار داشت ترامپ به دلیل تهدید کره شمالی به «نابودی کامل»، بهای سنگینی خواهد پرداخت.
با وجد این هشدارها و تهدیدها، اما در سخنان رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده در سنای آن کشور، نشانهای از رصد تغییرات عمده در موضعگیری نیروهای نظامی کره شمالی دیده نمیشود.
ژنرال جوزف دانفورد، چهارم مهر ماه، در نشستی با کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا، در عین حال گفتهاست با در نظر گرفتن فوریتهای فعلی «کره شمالی قطعا بزرگترین تهدید امروز است».
پیشتر خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام رسمی دولت آمریکا که نامش فاش نشده، گزارش داده بود که رصد ماهوارهای نشان میدهد شمار اندکی از نیروهای هوایی و هواپیماهای آن کشور به ساحل خاوری آن کشور منتقل شدهاند. با این همه به نظر میرسد این تغییرات، تاثیر گستردهای بر ارزیابیهای فعلی از اوضاع ندارد.
ژنرال دانفورد نیز از این موضوع سخن گفته و تاکید کرده «هرچند فضای سیاسی در حال حاضر حساس شده، اما ما تغییری در موضعگیری نیروهای نظامی کره شمالی نمیبینیم. و ما این موضوع را از نزدیک زیر نظر داریم».
ارتش ایالات متحده به تازگی دست به یک تمرین نظامی کمسابقه زده و بمبافکنهای راهبردی خود را با حفاظت شماری از جنگندههای اف۱۵ در مجاورت ساحل شرقی کره شمالی به پرواز درآوردهاست. پس از این تمرین بود که گزارشهایی از نقلوانتقالهای جنگافزاری و نظامی در کره شمالی منتشر شد.