دونالد ترامپ میگوید ایالات متحده ممکن است پرداخت کمکهای خود به تشکیلات خودگران فلسطینی را متوقف کند. رئیسجمهوری آمریکا میگوید مقامهای فلسطینی «دیگر تمایلی به مذاکرات صلح [با اسرائیل] ندارند».
آقای ترامپ ۱۲ دی ماه گفت «وقتی فلسطینیها دیگر تمایلی به مذاکرات صلح ندارند، چرا ما باید همچنان به این پرداختهای عظیم به آنها ادامه بدهیم؟».
آمریکا سالیانه بیش از ۳۰۰ میلیون دلار در اختیار مقامهای فلسطینی میگذار تا در برنامهای تحت سرپرستی سازمان ملل، هزینه اموری جاری در کرانه باختری و غزه شود؛ مناطقی که عمده شهروندان فلسطینی، ساکن آنها هستند.
آقای ترامپ در جریان کارزار انتخابات ریاستجمهوری و پس از آن، در مورد تلاش برای ایجاد صلح میان اسرائیل و فلسطینیها وعدههایی داده بود. با این حال تصمیم ماه گذشته برای پذیرفتن اورشلیم، بهعنوان پایتخت اسرائیل و انتقال سفارتخانه آمریکا به این شهر، با انتقادهایی گسترده، از جمله از سوی متحدان آمریکا روبهرو شد. دولت اسرائیل این تصمیم را ستودهاست.
بیشتر کشورهای جهان حاکمیت ارضی دولت اسرائیل بر سراسر شهر اورشلیم/بیتالمقدس را بهرسمیت نمیشناسند. اسرائیل از زمان تأسیس در سال ۱۹۴۸ بخش غربی اورشلیم را در اختیار داشته و بخش شرقی بیتالمقدس، در جنگ سال ۱۹۶۷ از کنترل اردن خارج شده، به اشغال اسرائیل درآمد.
محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، اقدام آقای ترامپ را «جنایت» توصیف کرده و گفته بود اعتبار او در روند صلح خاورمیانه زیر سوال رفتهاست. اما دولت آمریکا میگوید تا کنون راههای بیشماری برای رسیدن به صلح آزموده شده و نتیجهای نداده، در نتیجه زمان آن رسیده که رویکردی تازه در پیش گرفت.
نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل، در نیویورک به خبرنگاران گفته است، ترامپ تصمیم به قطع کمکها گرفته است، «تا زمانی که فلسطینیها قبول کنند پای میز مذاکره باز میگردند».