دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، روز چهارشنبه طی سخنانی که پس از حمله موشکی ایران به دو پایگاه نظامی آمریکا در عراق وعده آن را داده بود، از تشدید تحریمها علیه ایران گفت، اما در عین حال تاکید کرد که آغوش این کشور به روی صلح گشوده است.
آقای ترامپ در این سخنرانی اطمینان داد که حملات موشکی ایران به پایگاههای ایالات متحده در عراق نه از میان نیروهای آمریکایی تلفاتی گرفته و نه از میان نیروهای عراقی.
وی عنوان کرد که این مسئله مرهون اقدامات بازدارنده ارتش آمریکا بوده به نحوی که با پیشبینی حمله، نیروها را پراکنده کرده بود.
بامداد چهارشنبه سپاه پاسداران ایران با شلیک دستکم دوازده فروند موشک از خاک ایران پایگاهی نظامی در اربیل عراق و پایگاه هوایی عین الاسد در استان انبار را هدف قرار داد که واکنشی بود به حمله پهپادهای آمریکایی به قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران.
مقامات ایران هشدار داده بودند که «انتقامی سخت» از آمریکا خواهند گرفت. با این حال آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی روز چهارشنبه طی یک سخنرانی گفت که حملات موشکی به پایگاههای آمریکایی «تنها یک سیلی» بوده و «مسئله انتقام چیز دیگریست».
دونالد ترامپ اما در سخنان روز چهارشنبه خود با اشاره به توان نظامی آمریکا هشدار داد که این کشور «موشکهایی بزرگ، سریع، دقیق و مرگبار» در اختیار دارد و همین توان نظامی بزرگترین «عامل بازدارنده» است.
رئیس جمهوری آمریکا در نطق خود همچنین از کشتن ژنرال سلیمانی دفاع کرد و او را «بزرگترین و بدترین تروریست جهان» نامید که «مسئول بخشی از وحشتناکترین جنایاتیست که رخ داده».
وی عنوان کرد که «دست قاسم سلیمانی به خون آمریکاییها و ایرانیها آغشته است و لازم بود که مدتها قبل از بین میرفت» و حال آمریکا با این اقدام به ایران پیام داده که «اگر برای جان خودتان احترام قائلید، جان دیگران را تهدید نکنید».
رئیس جمهوری آمریکا در ادامه اظهارات خود همچنین از تشدید تحریمها علیه ایران در واکنش به حملات موشکی بامداد چهارشنبه سخن گفت و بار دیگر از توافق هستهای قدرتهای جهانی با ایران که دوره ریاست جمهوری باراک اوباما حاصل آمده بود، انتقاد کرد و گفت، «موشکهای شلیک شده ایرانی با همان پولی ساخته شدهاند که در پی برجام به دست ایران رسید».
وی سپس بر لزوم دستیابی به یک توافق جامع با ایران تاکید کرد و گفت که وقت آن رسیده تا بریتانیا، آلمان، روسیه، چین و فرانسه نیز در این راستا تلاش کنند تا به رفتارهای کنونی ایران پایان داده شود.
فصل آخر سخنرانی آقای ترامپ وعده همکاری با ایران بر سر مسائل و دغدغههای مشترک دو کشور از جمله مبارزه با داعش بود و خطاب به مردم و رهبران ایران گفت: «ایالات متحده آماده است تا صلح را در آغوش بگیرد».