رسانههای اسرائیل به نقل از مقامات این کشور نام یک مقام نظامی شاخه قدس سپاه پاسداران را به عنوان فرمانده واحد پهپادی ایران در سوریه ذکر کرده و نوشتهاند که «سعید ایزدی در صدر عملیات اعزام پهپاد ایرانی در روز ۲۱ بهمن به اسرائیل قرار دارد».
رسانههای اسرائیلی این نام را به شکل واحدی ذکر نکردهاند. در یک گزارش این نام ساعد عزتی ذکر شده و او را از مقامات ارشد شاخه قدس معرفی کردهاند.
ایران هنوز به این گزارشها واکنشی نداشته است.
وزارت امور خارجه اسپانیا در بیانیهای حمله به سوریه را «مشروع و متناسب» نامیده و تاکید کرد که حمله با سلاح شیمیایی «جنایت علیه بشریت» است و کسانی که حمله شیمیایی هفته گذشته و پیش از آن را انجام دادند، «باید به پای میز محاکمه آورده شوند».
در این بیانیه، اسپانیا از «فلج بودن» شورای امنیت سازمان ملل در رسیدگی به این موضوع ابراز تاسف کرده است.
ایران، یکی از همپیمانان اصلی سوریه، روز شنبه ابراز آمادگی کرد که نظر به حملات بامداد شنبه غرب به سوریه، «کمکهای درمانی و پزشکی» در اختیار دولت دمشق بگذارد.
به گزارش رسانههای ایران، حسن قاضیزاده هاشمی، وزیر بهداشت و درمان ایران، با ارسال دو پیام جداگانه برای همتای سوری خود و نیز برای مسئول دفتر منطقه ای سازمان جهانی بهداشت، نوشت که وزارت بهداشت ایران آماده ارسال کمکهای پزشکی در صورت نیاز است.
وزارت امور خارجه چین حمله به سوریه را «نقض قوانین بینالملل» نامید.
به گزارش شینهوآ، خبرگزاری رسمی چین، وزارت امور خارجه این کشور خواهان «تحقیق بیطرفانه» در خصوص حمله یکشنبه گذشته در شهر دوما شد.
این بیانیه «سازش سیاسی» را تنها راه برای حل بحران سوریه میداند.
خانم هوا چونینگ، سخنگوی وزارت خارجه در پکن، گفت که کشورش به طور مستمر با کاربرد زور در صحنههای بینالمللی مخالف است.
بشار اسد در نخستین واکنش رسمی خود حمله بامداد شنبه سه قدرت غربی به هدفهایی در کشورش را بیاثر خوانده و گفت که این حمله «سوریه را در مبارزه با ترور و تروریستها راسختر میکند».
آقای اسد افزود که کشورش «ترور را سانتیمتر به سانتیمتر سرکوب میکند».
به گزارش خبرگزاری رویترز، یکی از معاونان نخست وزیر ترکیه گفت که کشورش از پایگاه هوایی انجرلیک برای حملات سحرگاه شنبه به سوریه استفاده نکرده است.
ترکیه، آمریکا و دیگر کشورهای ناتو حق استفاده از این پایگاه در جنوب کشور را دارند.
ترکیه پیشتر از حمله به سوریه حمایت کرده بود. رجب طیب اردوغان یکی از سرسختترین مخالفان بشار اسد از آغاز جنگ داخلی سوریه بود.
عراق حمله مثلث آمریکا- بریتانیا- فرانسه به سوریه را «تحولاتی خطرناک» نامید و از عواقب آن ابراز «نگرانی» کرد.
به گزارش رویترز، در بیانیه وزارت امور خارجه بغداد در روز شنبه آمده است که بغداد خواهان آن شده است که نشست اضطراری اتحادیه عرب که روز یکشنبه برگزار میشود، «به صورت روشن علیه این حمله موضع بگیرد».
آیتالله خامنهای حمله شب شنبه به خاک سوریه را «جنایت» خواند.
آیتالله خامنهای که در جمع برخی از مقامات عالیرتبه جمهوری اسلامی و سفرای کشورهای اسلامی سخن میگفت بار دیگر با حمله ایالات متحده گفت: «هدف آمریکاییها، فقط سوریه و عراق و افغانستان نیست، بلکه آنها به دنبال ضربه زدن به امت اسلامی و اسلام هستند، بنابراین دولتهای اسلامی نباید خود را در خدمت اهداف آمریکا و برخی کشورهای متجاوز غربی قرار دهند.»
آیتالله خامنهای در سخنرانی روز شنبه خود «توسعهطلبی» جمهوری اسلامی را تکذیب کرد.
او گفت: «این که گفته میشود جمهوری اسلامی ایران توسعهطلب است، سخنی دروغ و خلاف واقع است و ایرانِ بزرگ و آباد و یکپارچه، قصد توسعهطلبی در منطقه و هیچ نقطهای از دنیا را ندارد.»
ایران در هفت سال گذشته در کنار روسیه حامی اصلی حکومت بشار اسد بوده است.
اسرائیل و برخی از کشورهای غربی جمهوری اسلامی را متهم میکنند که در پی ایجاد معبری است که از عراق تا سوریه و لبنان و دریای مدیترانه امتداد خواهد داشت.