رئیسجمهوری ایالات متحده در سخنانی در روز ۲۰ مرداد ماه، گفت او استفاده از گزینه نظامی در قبال ونزوئلا را کنار نگذاشتهاست.
ونزوئلا طی ماههای گذشته صحنه تنشها و درگیریهای شدیدی میان معترضان به دولت نیکلاس مادورو، رئیسجمهوری آن کشور، و پلیس و نیروهای امنیتی بودهاست. این اعتراضات با طرح آقای مادورو برای رایگیری «مجلس موسسان» و بازبینی قانون اساسی شدت بیشتری گرفت. در حالی که معترضان، دولت را متهم به تلاش برای تغییر قانون اساسی، پایان دادن به پارلمان -که اکثریت در آن با مخالفان است- و سوق دادن کشور به سوی دیکتاتوری کردند، مادورو گفت هدف از برپایی «مجلس موسسان» ایجاد صلح و آرامش در کشور است.
طی ماههای گذشته بیش از ۱۲۰ نفر در خشونتهای ونزوئلا جان خود را از دست دادهاند.
دونالد ترامپ، روز جمعه در جمع خبرنگاران در نیوجرزی، گفته است «ما در سراسر جهان، در جاهایی که خیلی دور هستند، نیروی نظامی داریم. ونزوئلا خیلی دور نیست، و مردمش در رنج و عذاب هستند و در حال مرگ».
او سپس افزوده است «ما گزینههای مختلفی در مورد ونزوئلا داریم، از جمله، در صورت لزوم، گزینه نظامی».
به گفته رئیسجمهوری ایالات متحده وضعیت در ونزوئلا بسیار بههمریخته است و این موضوع غمانگیز است.
ترامپ پس از دیدار با تیم سیاست خارجی خود، رکس تیلرسون، وزیر خارجه، نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل و اچ. آر. مکمستر، مشاور امنیت ملی، در جمع خبرنگاران سخن میگفت.
ساعتی پس از این، وزیر دفاع و وزیر اطلاعرسانی ونزوئلا به سخنان آقای ترامپ واکنش نشان داده و از آن انتقاد کردند. وزیر اطلاعرسانی ونزوئلا در تلویزیون دولتی آن کشور، گفته اظهارات رئیسجمهوری آمریکا «تهدیدی بیسابقه علیه حاکمیت ملی» است.
دولت آمریکا پیش از این مادورو و دولت او را به «دیکتاتوری» متهم کرده بود، با این همه تا کنون از وجود گزینه نظامی احتمالی در قبال کاراکاس، سخنی نگفته بود.
پنتاگون، وزارت دفاع ایالات متحده، میگوید هیچ دستوری در پیوند با ونزوئلا از کاخ سفید دریافت نکردهاست.