لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۰۹

دو سناتور آمریکایی طرحی برای اصلاح قانون مهاجرت پیشنهاد کردند


جان مک‌کین، سناتور جمهوریخواه از ایالت آریزونا با همکاری سناتور دمکرات کریس کونز طرح یاد شده را پیشنهاد کرده است.
جان مک‌کین، سناتور جمهوریخواه از ایالت آریزونا با همکاری سناتور دمکرات کریس کونز طرح یاد شده را پیشنهاد کرده است.

دو سناتور آمریکایی روز دوشنبه ۱۶ بهمن طرحی پیشنهاد کردند که مفاد اصلی مورد نظر حزب دمکرات و جمهوریخواه را پوشش داده است.

بر اساس این طرح، آن مهاجرانی که در زمان کودکی به آمریکا آورده شده‌اند، اجازه حضور دائمی در ایالات متحده خواهند داشت و در همین حال، تدابیر امنیتی در مرز آمریکا و مکزیک، افزایش می‌یابد.

این طرح به محض پیشنهاد با مخالفت دونالد ترامپ رییس‌جمهوری آمریکا روبرو شد. آقای ترامپ گفته که هرگونه توافقی باید پرداخت بودجه کامل ساخت دیوار حائل با مرز مکزیک را تضمین کند.

طرح یاد شده از سوی جان مک‌کین، سناتور جمهوریخواه و کریس کونز، سناتور دمکرات پیشنهاد شده است. این طرح نه تغییری جدی در قانون مهاجرت آمریکا می‌دهد و نه بودجه ساخت دیوار مرزی را تامین می‌کند ولی اجازه می‌دهد کسانی که در کودکی به آمریکا آورده شده‌اند در آمریکا بمانند – خواسته دمکرات‌ها – و همچنین امنیت مرزی با مکزیک را افزایش می‌دهد که خواسته جمهوریخواهان است.

این طرح نه فقط به ساخت دیوار مرزی، که به ابزارهای متعددی برای افزایش امنیت مرزی میان آمریکا و مکزیک پرداخته است.

نزدیک به ۷۰۰ هزار نفر از افرادی که در کودکی به آمریکا آورده شده‌اند، با خطر اخراج از خاک آمریکا روبرو هستند. در این طرح به این تعداد و همچنین دیگر افرادی که وضعیتی مشابه دارند، اجازه داده شده که در آمریکا بمانند و برای اقامت دائم، درخواست قانونی بدهند.

بیشتر مهاجران یاد شده از مکزیک و کشورهای آمریکای مرکزی هستند.

سناتور مک‌کین و کونز در بیانیه مشترکی گفتند: «این طرح، دو خواسته اصلی دو طرف را که یکی حمایت از مهاجرانی است که در کودکی به آمریکا آمده‌اند و نیز افزایش اقدامات امنیت مرزی با مکزیک را تامین می‌کند».

اکثر سناتورهای دمکرات خواستار تعیین وضعیت قانونی مهاجران در چارچوب برنامه موسوم به «داکا» هستند. «داکا» به صدها هزار نفر از کسانی مربوط می‌شود که در کودکی به طور غیرقانونی به آمریکا آورده شده‌اند و اکنون در آستانه اخراج از ایالات متحده قرار دارند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، چندی پیش به برنامه حمایتی دوران باراک اوباما پایان داد و گفت تحت هیچ شرایطی حاضر به ادامه آن نخواهد بود.

پیشتر و با اختلاف بر سر همین مسئله، در شامگاه جمعه ۲۹ دی‌ماه دولت فدرال به مدت سه روز تعطیل شد. پس از آن توافق شد دولت تا هشتم فوریه به کار خود ادامه دهد تا به راه حل ماندگارتری برسند. این توافق سه روز دیگر به پایان می‌رسد.

بر اساس گزارش‌هایی از خبرگزاری رویترز، خبرگزاری فرانسه/ ک.ت / ک.ر
XS
SM
MD
LG