بیمارستان دانشگاه مریلند اعلام کرد دیوید بنت، مرد ۵۷ سالهای که روز هفتم ژانویه عمل پیوند قلب اصلاح شده خوک روی او انجام شد روز سهشنبه ۱۷ اسفند فوت کرده است.
آقای بنت نخستین بیماری بود که قلب یک خوک که اصلاح ژنتیکی شده بود به بدن او پیوند زده شد.
بیمارستان دانشگاه مریلند در بیانیهای گفت حال آقای بنت از چندین روز پيش رو به وخامت گذاشت و با وجود مراقبتهای دقیق و ویژه کادر پزشکی مشخص بود که او زنده نخواهد ماند.
این مرد آمریکایی که به دلیل ابتلا به بیماریهای پیش زمینهای خطرناک شرایط لازم برای پیوند طبیعی قلب را نداشت در ماه اکتبر گذشته به عنوان آخرین راهحل برای نجات جان او، در بخش پیوند عضو بیمارستان دانشگاه مریلند بستری شد.
او حدود سه ماه تا فرارسیدن تاریخ جراحی به دستگاه بایپس قلب و ریه وصل بود.
قلب خوکی که به بدن او پیوند زده شد با هدف کاهش احتمال پس زدن عضو پیوندی به بدن بیمار، اصلاح ژنتیکی شده بود.
این عمل جراحی که اولین مورد در سطح جهان بود گام مهمی در بهکارگیری روشهای جدید اصلاح ژنتیک برای پیوند اعضای بدن خوک به انسان تلقی میشود.
بیمارستان دانشگاه مریلند در بخش دیگری از بیانیه خود افزوده است: «آقای بنت قبل از موافقت با عمل جراحی بهخوبی از خطرات آن و تجربی بودن این عمل با همه سود و زیانهای احتمالی آن اطلاع داشت».
اداره کنترل کیفیت دارو در آمریکا روز ۳۱ دسامبر به امید نجات جان بیمار، این عمل جراحی بیسابقه را تایید کرده بود.
به گفته مسئولان بیمارستان، نتیجه عمل در هفتههای اول بسیار خوب بود و «هیچ نشانهای از پس زدن عضو پیوندی مشاهده نمیشد».
به دلیل تشابه بافتهای اعضای بدن خوک با اعضای بدن انسان بخش عمدهای از تحقیقات علمی برای یافتن راههای جدید درمان بیمارانی که اعضای بدن آنها از کار میافتد روی اصلاح ژنتیک خوک متمرکز شده است.
تمامی عملهای جراحی قبلی برای پیوند اعضای بدن خوک به انسان به دلیل تمایزات ژنتیک که باعث پس زدن عضو جدید میشود و یا به دلیل انتقال ویروس که موجب عفونت میشود ناموفق بودند.