دولت بایدن اجرای برنامه حمایت بشردوستانه از ورود مهاجران چهار کشور کوبا، هائیتی، نیکاراگوئه و ونزوئلا به خاک ایالات متحده را به طور موقت متوقف کرد.
علت توقف موقت این برنامه بررسی امکان تقلب در میان حامیان مالی مهاجران اعلام شده است.
این سیاست به ماهانه ۳۰ هزار مهاجر از کوبا، هائیتی، نیکاراگوئه و ونزوئلا اجازه میداد تا در صورت موافقت حامیان آمریکایی با حمایت مالی از آنها به طور قانونی به ایالات متحده وارد شوند.
دولت برای اولین بار این برنامه را در اواخر سال ۲۰۲۲ آغاز کرد و در اوایل سال ۲۰۲۳ آن را گسترش داد تا مهاجران این کشورهای بحرانزده را از سفر غیرقانونی به مرز جنوبی ایالات متحده، مرز مشترک با مکزیک، منصرف کند.
وزارت امنیت داخلی آمریکا اعلام کرده همزمان با بررسی درخواستهای ارائه شده توسط حامیان مالی مستقر در ایالات متحده، صدور اسناد سفر برای افرادی را که برای این برنامه درخواست میفرستند، متوقف کرده است.
این وزارتخانه روز جمعه، ۱۲ مرداد، در بیانیهای با اعلام این خبر وعده داد که در سریعترین زمان ممکن، با در نظرگرفتن اقدامات احتیاطی مناسب، برنامههای خود را از سر خواهد گرفت.
دو فرد آگاه از تصمیمات دولت بایدن در این زمینه گفتهاند که آمریکا نخست در ماه ژوئیه این محدودیت را برای شهروندان ونزوئلا در نظر گرفت و بعد نام سه کشور دیگر را نیز به آن اضافه کرد.
این منابع افزودهاند که توقف اجرای این برنامه به دلیل نگرانیهای مطرح شده توسط ادارهٔ کشف تقلب در خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده صورت گرفته، که گفته تعداد قابل توجهی از حامیان مالی احتمالی، به طور همزمان برای حمایت از چندین مهاجر درخواست دادهاند.
حامیان مالی بالقوه باید شهروند و مقیم آمریکا باشند یا وضعیت قانونی مشخصی در ایالات متحده داشته باشند.
در بیانیه وزارت امنیت داخلی آمریکا آمده که برای افرادی که در قالب این برنامه دست به تقلب زده باشند، پرونده کیفری تشکیل خواهد شد.
بر اساس آمارهای دولت، از زمان آغاز به کار این سیاست حمایتی، حدود ۵۲۰ هزار شهروند از کوبا، هائیتی، نیکاراگوئه و ونزوئلا اجازه پرواز مستقیم و قانونی به فرودگاههای ایالات متحده را یافتهاند و این امر به کاهش شمار مهاجران غیرقانونی منجر شده است.