وزیر خارجه آمریکا ضمن درخواست از استرالیا برای پیوستن به ائتلاف حفاظت از تردد در تنگه هرمز و بابالمندب گفت «بسیار مطمئن» است که تشکیل این ائتلاف به نتیجه خواهد رسید.
ابراز اطمینان مایک پومپئو در این مورد در حالی بیان میشود که برخی از همپیمانان اروپایی آمریکا استقبال چندان گرمی از این پیشنهاد نکردهاند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، مایک پومپئو روز یکشنبه در نشست مطبوعاتی با همتای استرالیایی خود در سیدنی خواستار همکاری استرالیا با به گفته او «راهزنی دریایی» ایران شد.
در این نشست که وزیران دفاع دو کشور نیز حضور داشتند، وزیر خارجه آمریکا خواستار همکاری استرالیا با ایالات متحده در موضوعات سیاست خارجی از جمله در سوریه، افغانستان و حفاظت از کشتیرانی در خلیج فارس شد.
او گفت که «امیدواریم استرالیا با ما در موضوعات مهم سیاست خارجی نظیر ... و مقابله با حملات بیدلیل جمهوری اسلامی ایران علیه کشتیرانی بینالمللی در تنگه هرمز همراهی کند.»
دو مقام استرالیایی حاضر در این نشست خبری اعلام کردند که به این پیشنهاد «توجه جدی» خواهند داشت اما آن را رد یا قبول نکردند.
ریندا رینولدز، وزیر دفاع استرالیا گفت که این کشور با توجه به منافع خود در این باره تصمیم خواهد گرفت.
وی اعلام کرد که این کشور این پیشنهاد را به صورت جدی بررسی خواهد کرد اما هنوز درباره آن تصمیمی گرفته نشده است.
به دنبال حمله به شش نفتکش و کشتی تجاری در آبهای خلیج فارس و دریای عمان در اردیبهشت و خرداد سال جاری، آمریکا ایجاد یک ائتلاف بینالمللی را برای حفاظت از تردد در تنگه هرمز و بابالمندب به کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، پیشنهاد کرد، اما این پیشنهاد از سوی آلمان پذیرفته نشد.
با این حال مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا، اعلام کرد که این کشور پاسخ خوبی از دیگر متحدان خود گرفته است.
مارک اسپر روز یکشنبه در سیدنی گفت که بیش از ۳۰ کشور، هفتهٔ گذشته در دفتر فرماندهی مرکزی آمریکا در فلوریدا برای بررسی این طرح گرد هم آمدند. او گفت که جزئیات این جلسه به زودی اعلام خواهد شد.
مایک پومپئو نیز ابراز اطمینان بسیار کرد که این طرح به نتیجه خواهد رسید.
روسیه میگوید ائتلاف نظامی که آمریکا در صدد راهاندازی در خلیج فارس است، در خدمت صلح و امنیت نیست و تنها ابزاری برای اعمال «فشاری شدید» بر جمهوری اسلامی ایران است.
موضوع استقرار موشک
در این نشست همچنین وزیر دفاع آمریکا از طرح این کشور برای برای استقرار سریع موشکهای جدید میانبرد در آسیا بهمنظور مقابله با نفوذ چین سخن گفت.
وزیر خارجه استرالیا اما از اظهار نظر صریح در این باره خودداری کرد و در عین حال گفت که چین یک شریک مهم برای استرالیا است.
ماریس پاین گفت که «هر یک ما اختلافاتی با چین داریم اما نحوه برخورد با این اختلافات مهم است».
یک روز پس از خروج آمریکا از پیمان «منع موشکهای هستهای میانبرد»، وزیر دفاع آمریکا روز شنبه، ۱۲ مرداد، از قصد این کشور برای استقرار سریع موشکهای جدید میانبرد در آسیا بهمنظور مقابله با نفوذ چین در منطقه خبر داد.