وبسایت خبری اکسیوس از قول یک مقام آمریکایی نوشته است که کاخ سفید به جمهوری اسلامی ایران در روزهای گذشته هشدار داده که حمله جدیدی علیه اسرائیل انجام ندهد؛ چون آمریکا دیگر قادر به مهار اسرائیل در حمله به ایران نخواهد بود.
یک مقام آمریکایی روز شنبه و در پی تهدید علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی به «پاسخ دندانشکن» ایران به اسرائیل و آمریکا گفته است ما به ایرانیها اطلاع دادهایم در صورت حمله مجدد به اسرائیل، دیگر قادر نخواهیم بود از اسرائیل جلوگیری کنیم و مطمئن نخواهیم بود که حمله تلافیجویانه اسرائیل در محدوده حملات قبلی به ایران باشد.
علی خامنهای صبح روز شنبه در یک سخنرانی، وعده «پاسخ دندانشکن» علیه اسرائیل و آمریکا داد.
ایران در فروردین و مهر امسال با صدها موشک و پهپاد اسرائیل را مورد هدف قرار داد و اسرائیل نیز به تلافی این حملات که هیچ تلفاتی در میان اسرائیلیها نداشت، برخی اهداف محدود نظامی در ایران را هدف قرار داد.
بعد از حمله دوم ایران به اسرائیل که ۱۰ مهرماه انجام شد، گمانهزنیهای زیادی درباره احتمال حمله اسرائیل به تاسیسات نفتی و هستهای جمهوری اسلامی منتشر شد و در ادامه نیز گزارشهایی از حمله محدود اسرائیل به اهداف نظامی در ایران به خاطر فشار آمریکا منتشر شد.
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، بهصراحت گفته بود که موافق حمله اسرائیل به تأسیسات هستهای ایران نیست و سپس در مکالمهای تلفنی با نخستوزیر اسرائیل شرکت کرد.
مقامات اسرائیلی و آمریکایی به اکسیوس گفتهاند حمله ۵ آبان اسرائیل به ایران پس از چندین هفته هماهنگی و رایزنی با ایالات متحده صورت گرفت که طی آن هر دو طرف در مورد نوع اهداف مورد حمله به تفاهم دست یافتند و قرار شد در هدف حمله اسرائیل تاسیسات نفتی و هستهای گنجانده نشود.
مقام آمریکایی که نامی از او برده نشده، در ادامه تصریح کرده است که پیام آمریکا «بهصورت مستقیم» به ایران ارسال شده است؛ موضوعی که اکسیوس نیز بر آن تاکید کرده و گفته است چنین تماسهای مستقیمی به ندرت فاش میشود.
مقام آمریکایی گفته است پیام کاخ سفید از طریق سوئیس که حافظ منافع آمریکا در ایران است، به مقامات جمهوری اسلامی منتقل شده است.
اسماعیل کوثری عضو کمیته امنیت ملی و روابط خارجی مجلس شورای اسلامی نیز روز گذشته گفته بود شورای عالی امنیت ملی ایران با حمله به اسرائیل موافقت کرده، اما هنوز تاریخ و محدوده دقیق این حمله مشخص نشده است.
او گفت این حمله در همکاری با گروههای مقاومت در منطقه خواهد بود و ابعاد آن بزرگتر از حمله ۱۰ مهرماه به اسرائیل خواهد بود.
ایران در حمله ۱۰ مهرماه از ۱۸۰ موشک بالستیک استفاده کرده بود.
کرین ژان پیر، سخنگوی کاخسفید روز گذشته به خبرنگاران گفت که کاخ سفید به وضوح اعلام کرده ایران نباید به حمله تلافیجویانه اسرائیل پاسخ دهد و ایالات متحده آمریکا به حمایت خود از اسرائیل ادامه خواهد داد.
پت رایدر، سخنگوی پنتاگون نیز همزمان اعلام کرد ایالات متحده ناوشکنهای اضافی حامل سامانه دفاع موشکی بالستیک، جنگندهها، هواپیماهای سوخترسان و چندین بمب افکن تهاجمی دوربرد «بی-۵۲» را به خاورمیانه منتقل میکند.
او در ادامه تصریح کرد همانطور که لوید آستین وزیر دفاع آمریکا به روشنی اعلام کرده، اگر ایران یا نیروهای نیابتیاش پرسنل یا منافع آمریکا در منطقه را مورد هدف قرار دهند، ایالات متحده تمام اقدامات لازم را برای دفاع انجام خواهد داد.
اکسیوس مینویسد برآورد اطلاعاتی اسرائیل بر این است که حمله ایران احتمالا قبل از انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در ۱۵ آبان انجام شود.
این وبسایت پیشتر از قول دو منبع آگاه گزارش داد که ارزیابی اطلاعاتی اسرائیل حکایت از آن دارد که ایران در حال تدارک حمله به این کشور از «خاک عراق در روزهای آتی» است.
روزنامه نیویورک تایمز نیز روز پنجشنبه به نقل از «سه مقام ایرانی» اعلام کرد که علی خامنهای به شورای عالی امنیت ملی ایران دستور داده است که برای حمله به اسرائیل آماده شود.
ایجاد محدودیتهای جدید در آسمان ایران
از سوی دیگر حساب کاربری اینتل اسکای در شبکه ایکس با انتشار تصویری از آسمان ایران نوشت که محدودیتهای هوایی ایران نشان از آمادگی نظامی بالقوه این کشور دارد.
این رسانه که تحلیل خطرات و ریسکهای بینالمللی، ردیابی پروازهای جهانی و اخبار ویژه بحرانهای مختلف را منتشر میکند روز شنبه ۱۲ آبان ماه نوشت اطلاعیههایی که توسط مقامات ایرانی برای سامانه هشدارهای هوانوردی، نوتام، صادر شده به محدودیتهای حریم هوایی در مناطق شمال غربی و مرکزی ایران، حتی در اطراف تهران، اشاره دارد که میتواند نشان از افزایش فعالیت نظامی کشور در این مناطق باشد.
اینتل اسکای در ادامه نوشته که چنین چیزی میتواند به شکل بالقوه نشاندهنده بخشی از پاسخ استراتژیک گستردهتر به تنشهای فزاینده بین ایران و اسرائیل باشد.
به نوشته اینتل اسکای، هرچند بسته شدن حریم هوایی اغلب برای تمرینهای نظامی و تمرینهای آموزشی معمول است، اما دامنه، مکان و زمان این محدودیتها با دوره تشدید اصطکاک ژئوپلیتیکی در منطقه همزمان شده؛ روندی که تحلیلگران بر این باورند بخشی از آمادگیهای استراتژیک ایران با توجه به تشدید درگیریها با اسرائیل است.