وزیر خارجه بریتانیا گفت حملات به کشتیهای تجاری در دریای سرخ باید متوقف شود، در غیر این صورت اقدامات بینالمللی برای جلوگیری از این حملات انجام خواهد شد.
دیوید کامرون روز پنجشنبه ۱۴ دی در جریان سفر به کوزوو به خبرنگاران گفت: «این [حملات] غیرقانونی است. این به غزه مربوط نمیشود، به اسرائیل مربوط نمیشود. این به آزادی کشتیرانی مربوط است. این در مورد توانایی کشتیها برای حمل محمولههای خود است.»
همزمان با این اظهارات، شرکت امنیت دریایی آمبری روز پنجشنبه اعلام کرد که بنا بر گزارشها، یک کشتی باری با پرچم لیبریا در جنوب شرقی سومالی هدف حمله افراد مسلح قرار گرفته است.
حوثیهای یمن که از سوی جمهوری اسلامی ایران حمایت میشوند و کنترل بسیاری از مناطق یمن از جمله پایتخت را در دست دارند، از نوامبر پارسال بارها به کشتیهای تجاری در دریای سرخ حمله کردهاند.
حوثیها مدعیاند که این کشتیها با اسرائیل مرتبط هستند یا به سمت اسرائیل میروند و در همبستگی با فلسطینیهای غزه عمل میکنند.
اما آقای کامرون در این زمینه افزود: «اگر کشتیها به این شیوه غیرقانونی و غیرقابل قبول مورد حمله قرار گیرند، اقتصاد جهانی، هر اقتصادی، متضرر خواهد شد. و این حملات باید متوقف شوند وگرنه اقداماتی انجام خواهد شد.»
بر اساس گزارش رویترز، هنگامی که از کامرون پرسیده شد، بریتانیا مشخصا چه اقدامی انجام خواهد داد و آیا کشتیهای جنگی بیشتری را به منطقه خواهد فرستاد، از ارائه پاسخ خودداری کرد.
گرانت شاپس، وزیر دفاع بریتانیا، پیشتر اعلام کرده که که این کشور مایل است در این زمینه «اقدام مستقیم» انجام دهد.
حملات اخیر حوثیهای یمن موجب محکومیتهای بینالمللی شده است.
بریتانیا، ایالات متحده و دیگر کشورهای متحد روز ۱۳ دی بیانیه مشترکی صادر کردند و هشدار دادند که هر گونه حملات بعدی حوثیها عواقبی را به دنبال خواهد داشت.
این بیانیه مشترک را ایالات متحده، استرالیا، بحرین، بلژیک، کانادا، دانمارک، آلمان، ایتالیا، ژاپن، هلند، نیوزیلند و بریتانیا امضا کردند.
همزمان اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد روز چهارشنبه از شبه نظامیان حوثی یمن خواستند که به حملات خود به کشتیها در دریای سرخ و خلیج عدن پایان دهند.
اعضای شورای امنیت گفتند که این حملات «غیرقانونی است و ثبات منطقه، آزادی کشتیرانی و عرضه جهانی مواد غذایی» را تهدید میکند.
همزمان با افزایش تنشها و تداوم عملیات نظامی حوثیهای یمن، حکومت جمهوری اسلامی ایران بدون ذکر دلیل و هدف مشخصی یک ناوشکن را وارد دریای سرخ کرده است.
مقامات امنیتی غربی و منطقهای پیشتر به روزنامه آمریکایی وال استریت جورنال گفته بودند که نیروهای جمهوری اسلامی ایران علاوه بر ارائه کمکهای تسلیحاتی مانند موشک و پهپاد به شبهنظامیان حوثی، اطلاعات امنیتی را به طور زنده در اختیار آنها میگذارند.