لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۳۹

تیراندازی به کاروان سازمان ملل؛ رئیس تیم ناظر بر آتش بس حدیده سالم است


کاروان ناظران آتش بس سازمان ملل در حدیده (عکس از آرشیو)
کاروان ناظران آتش بس سازمان ملل در حدیده (عکس از آرشیو)

به دنبال تیراندازی به کاروان ناظران بر آتش بس در حدیده یمن، سازمان ملل متحد روز پنجشنبه اعلام کرده است، پاتریک کامائرت، رئیس هیات ناظر بر آتش بس سالم است.

به گزارش رویترز، شبه نظامیان حوثی مورد حمایت ایران کنترل داخل بندر حدیده را در دست دارند و نیروهای دولتی یمن و متحدان آنها نیز مناطق حومه این بندر را در کنترل دارند. این درحالی است که نیروهای دولتی و شبه نظامیان حوثی طرف مقابل را متهم می‌کنند که بسوی کاروان ناظران سازمان ملل تیراندازی کرده‌اند.

استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل گفته است که کاروان همراه پاتریک کامائرت پس از ترک محل مذاکره با نمایندگان دولت یمن مورد حمله قرار گرفت.

استفان دوجاریک که در نیویورک با خبرنگاران صحبت میکرد، اظهار داشت: آنها پس از مذاکره در حالی که با خودروهایی که آرم سازمان ملل آن مشخص بود، منطقه را ترک می‌کردند هدف تیراندازی قرار گرفتند. ما اطلاعاتی در خصوص عامل یا عوامل این تیراندازی در اختیار نداریم.

این سخنگوی سازمان ملل اضافه کرده است: پاتریک کامائرت خواستار خویشتنداری دو طرف در حفظ آتش بس در بندر حدیده شده است.

استفان دوجاریک با این حال تصریح کرده است: دو طرف درگیر در جنگ داخلی یمن مسئول سلامت و امنیت نیروهای سازمان ملل هستند.

یک منبع ائتلاف عربی به رهبری عربستان به رویترز گفته است، کاروان سازمان ملل در حال بازدید از یک منطقه تحت کنترل این ائتلاف بود که شبه نظامیان حوثی به سوی این کاروان تیراندازی کردند.

از طرف دیگر، شبه نظامیان حوثی نیز در بیانیه‌ای اعلام کرده‌اند، نیروهای ائتلاف در حومه شرقی حدیده به سوی کاروان سازمان ملل تیراندازی کردند.

پاتریک کامائرت روز ۲۲ دسامبر گذشته برای نظارت بر اجرای آتش بس در بندر حدیده به این سفر کرد. طرف‌های درگیر در جنگ یمن در ماه گذشته با میانجیگری سازمان ملل در یک کنفرانس صلح در سوئد بر سر آتش بس در حدیده توافق کردند.

در همین زمینه، اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد روز گذشته با ماموریت ۷۵ ناظر آتش‌بس در یمن موافقت کردند. قرار است این ناظران به مدت شش ماه در بندر حدیده مستقر شوند.

بندر حدیده یکی از مبادی ورودی حیاتی برای دریافت غذا و داروست و میلیون‌ها یمنی که در آستانه قحطی قرار دارند به فعالیت بندر حدیده نیاز دارند.

به دنبال تصرف صنعا پایتخت یمن توسط شبه نظامیان شیعه حوثی مور حمایت ایران در سال ۲۰۱۵، ائتلاف کشورهای عربی به رهبری عربستان به حمایت از دولت عبدربه منصور هادی در یمن دخالت نظامی کردند تا مانع پیشروی حوثی‌ها به سمت جنوب شوند.

طی چهار سال اخیر نبرد شدید بین طرف‌های درگیر در جنگ یمن در جریان بوده است.

رویترز می گوید، تعداد تلفات غیرنظامی جنگ یمن که یک جنگ نیابتی بین عربستان سعودی و ایران تلقی می شود بسیار زیاد ولی دقیقا مشخص نیست. سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۶ اعلام کرد که حداقل ۱۰ هزار نفر فقط بر اثر درگیری های نظامی کشته شده‌اند.

XS
SM
MD
LG