لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۱۸

هزینه بحران کرونا برای جهان «ممکن است به ۲ تریلیون دلار برسد»


ماسکی رهاشده در خیابان خالی رم نزدیک «کولوسئوم»
ماسکی رهاشده در خیابان خالی رم نزدیک «کولوسئوم»

اقتصاددان‌های سازمان ملل متحد روز دوشنبه ۱۸ اسفند هشدار دادند که هزینه جهانی ویروس جدید کرونا در سال جاری میلادی بین یک تا دو تریلیون دلار خواهد بود.

آن‌ها همچنین از دولت‌های جهان خواستند با افزایش منابع مالی برای مقابله با پیامدهای اقتصادی این اپیدمی، از تاثیرات سوء آن بکاهند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه این گزارش که توسط کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل تهیه شده هشدار می دهد که شیوع «کووید-۱۹» اقتصاد برخی از کشورها را دچار رکود و نرخ رشد اقتصادی جهان را کاهش خواهد داد.

در بخشی از این گزارش گفته می شود که تحت تاثیر شیوع کرونا نرخ رشد اقتصادی جهان به زیر ۲.۵ درصد کاهش خواهد یافت که «معمولا مرز رشد منفی تلقی می‌شود.»

تاکنون بیش از سه هزار و ۸۰۰ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده و بیش از ۱۱۰ هزار مورد ابتلا به آن در سطح جهان شناسایی شده است.

ریچارد کوزول رایت رییس بخش راهبردهای جهانی و توسعه این نهاد هشدار داد «طبق پیش‌بینی ما نرخ متوسط رشد اقتصادی جهان در سال جاری به زیر ۲ درصد خواهد رسید و اگر پیش‌بینی‌های سپتامبر سال گذشته را در نظر بگيريم هزینه آن برای اقتصاد جهانی حدود یک تریلیون دلار خواهد بود.»

او در یک نشست خبری در شهر ژنو افزود که این پیش‌بینی ممکن است خوشبینانه باشد و در بدترین سناریو هزینه بحران ممکن است به ۲ تریلیون دلار برسد.

کاهش مصرف و خرید، افت اعتماد سرمایه گذاران، افزایش بدهی و تلاطم و اضطراب بازار مالی از جمله عواملی هستند که آینده اقتصاد جهان را تیره کرده است.

اقتصاددان‌های سازمان ملل می‌گویند در بدترین سناریو، کشورهای متکی به صادرات نفت و سایر محصولات مصرفی، اولین کشورهایی که این اپیدمی در آن‌ها پدیدار شده و کشورهایی که با چین روابط اقتصادی تنگاتنگی دارند بیش از همه ضربه خواهند خورد.

کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل در بخش دیگری از گزارش خود هشدار می‌دهد جهان با خطر «ورشکستگی مالی» روبه‌رو است و «افت ناگهانی ارزش دارایی‌ها ممکن است به پایان دوره رونق سال‌های اخیر منجر شود.»

اقتصاددان‌های سازمان ملل می‌گویند در بدترین سناریو، کشورهای متکی به صادرات نفت و سایر محصولات مصرفی، اولین کشورهایی که این اپیدمی در آن‌ها پدیدار شده و کشورهایی که با چین روابط اقتصادی تنگاتنگی دارند بیش از همه ضربه خواهند خورد.

خبرگزاری فرانسه می افزاید طبق این گزارش بازه زمانی و عمق بحران به میزان گسترش ویروس کرونا، دوره مورد نیاز برای کشف واکسن، درجه اضطراب مردم و اقدامات دولت‌ها برای کنترل ویروس بستگی خواهد داشت.

این گزارش می افزاید اقدامات بانک‌های مرکزی کشورها کافی نخواهد بود و اقتصادهای بزرگ جهان در این زمینه باید همکاری کنند.

کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل می افزاید: «واکنش‌های اقتصادی کلان به این بحران مستلزم تزریق پول نقد و افزایش هزینه‌های عمومی در سطح بالاست. علاوه بر این، تزریق پول به اقتصاد باید کمک‌هزینه‌های اجتماعی به کارگران، موسسات اقتصادی و جوامعی که تحت تاثیر پیامدهای این بحران قرار گرفته‌اند را هم شامل شود.»

ریچارد کوزول رایت افزود: «دولت‌های جهان برای جلوگیری از سقوط رشد اقتصادی جهان به نیم درصد از حالا باید این هزینه‌ها را انجام دهند. اگر بدترین سناریو محتمل روی دهد هزینه ناشی از بحران کرونا برای اقتصاد جهان به ۲ تریلیون دلار خواهد رسید.»

XS
SM
MD
LG