لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۳۷

هشدار در مورد وضعیت دو میلیون نفر در ادلب سوریه


مقام ارشد امور انسان‌دوستانه ملل متحد، در مورد ادامه درگیری‌ها میان شورشیان، حملات هوایی و افزایش بیش از حد جمعیت آوارگان در ادلب هشدار داده‌است. ادلب از واپسین مناطق سوریه است که همچنان در کنترل شورشیان قرار دارد.

به گزارش اسوشیتدپرس، مارک لوکاک، هماهنگ‌کننده ارشد امور انسان‌دوستانه سازمان ملل، به شورای امنیت این نهاد گفته است ادامه حملات هوایی، درگیری‌های داخلی میان گروه‌های مسلح، افزایش بیش از حد جمعیت و آسیب‌های شدیدی که به خدمات اولیه وارد شده، ادلب را با وضعیت هشداردهنده‌ای روبه‌رو کرده‌است.

کم‌تر از یک ماه پیش نیز سازمان ملل متحد در مورد وضعیت ادلب هشدار داده بود. اوایل اردیبهشت ماه استفان دی‌میستورا، نماینده ویژه ملل متحد در امور سوریه، گفته بود کمک‌های باقی‌مانده در دست نهادهای امدادرسانی روبه‌پایان است و جهان باید «برای جلوگیری از یک فاجعه تازه انسانی، این‌بار در ادلب» دست به کار شود.

بسیاری از گروه‌های شورشی که مناطق تحت کنترل خود را طی ماه‌های گذشته از دست داده‌اند، راهی ادلب، در شمال غربی سوریه شده‌اند.

خبرگزاری اسوشیتدپرس می‌گوید وضعیت امنیتی منطقه، به‌دلیل درگیری‌ها میان شورشیان مختلف با «کمیته آزادی شام»، شاخه‌ای از القاعده، روبه وخامت گذاشته‌است. آقای لوکاک می‌گوید تنها در ماه میلادی مارس ۸۰ هزار آواره دیگر به ادلب رفته‌اند.

فرانسوا دلارته، سفیر فرانسه در سازمان ملل، نیز بحران را تائید کرده و گفته است بیش از دو میلیون نفر، از جمله صدها هزار نفری که در ماه‌های گذشته با دست خالی از مناطق تصرف‌شده توسط دولت خارج شده‌اند، در محله‌ها و اردوگاه‌هایی زندگی می‌کنند که از جمعیت انباشته شده‌است.

آقای دلارته می‌گوید «باید هر کاری می‌شود انجام دهیم تا نگذاریم ادلب به یک فاجعه انسانی تازه تبدیل شود».

مارک لوکاک، هماهنگ‌کننده ارشد امور انسان‌دوستانه سازمان ملل در بخش دیگری از گزارش خود به شورای امنیت، می‌گوید دو میلیون شهروند سوری در مناطق دورافتاده، از جمله در شمال حمص، دوما و نیز شهروندان در جنوب دمشق، با وضعیت بسیار دشواری روبه‌رو هستند. از آغاز سال جاری میلادی تنها شش کاروان کمک‌رسانی راهی این مناطق شده و کم‌تر از ۲۰ درصد مردم از خدمات و کمک‌ها بهره برده‌اند.

جنگ داخلی سوریه که از اواخر سال ۱۳۸۹ آغاز شد، صدها هزار کشته برجای گذاشته و بیش از نیمی از جمعیت آن کشور را آواره کرده‌است.

با استفاده از گزارش اسوشیتدپرس و رادیو فردا|ت.ت
XS
SM
MD
LG