مدیر دفتر سیاسی سازمان ملل متحد میگوید دیدگاههای مختلفی در مورد آینده ونزوئلا وجود دارد، اما هدف نهایی «دستیابی به یک راهحل سیاسی برای تامین صلح، رفاه و حقوق شهروندان» آن کشور است.
رزماری دیکارلو، مقام ارشد امور سیاسی ملل متحد، از همه طرفها خواستهاست به «گفتوگویی فراگیر و قابل اعتماد برای روبهرو شدن با بحران طولانیمدت ونزوئلا پایبند باشند». خانم دیکارلو در عین حال میگوید برای کمک به حل بحران آماده همکاریست.
دیکارلو که روز شنبه در جلسه شورای امنیت سازمان ملل سخن میگفت تصویری نهچندان خوشبینانه از وضعیت ونزوئلا و پیامدهای بحرانی که سالهاست ادامه دارد، ارائه کردهاست.
مدیر دفتر سیاسی سازمان ملل میگوید رخدادها و تنشهای ونزوئلا «به دودستگی سیاسی گسترده، افزایش نیازهای انسانی و نگرانیهای شدید در مورد حقوق بشر» انجامیدهاست.
او با اشاره به گزارش صندوق بینالمللی پول در مورد تورم ۱.۳۷ میلیون درصدی در ونزدئلا، گفته «وضعیت اقتصادی کشور بسیار وخیم شدهاست».
دیکارلو افزوده است زندگی «نزدیک به ۳۰ میلیون شهروند ونزوئلا تحت تاثیر ابَـرتورم و سقوط درآمدها، کمبود مواد غذایی، دارویی و نیازهای اولیه، و زوال خدمات آموزشی و بهداشتی قرار گرفتهاست».
روز شنبه در جلسه شورای امنیت سازمان ملل، مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، از همه کشورها خواست که «از مردم ونزوئلا برای رهایی از حکومت نیکلاس مادورو حمایت کنند».
آقای پومپئو گفته است «امروز از هر ده شهروند ونزوئلایی نه نفر آنان در فقر زندگی میکنند. میلیونها نفر به آب آشامیدنی و غذا دسترسی ندارند. از هر چهار واحد بیمارستانی سه واحد تعطیل است. سه میلیون ونزوئلایی ناگزیر شدهاند که از سرزمین خود فرار کنند و به کشورهای دیگر منطقه بروند که این امر ثبات و صلح در منطقه را تهدید میکند».
از سوی دیگر روسیه و چین در این جلسه مانع از صدور بیانیه شورای امنیت برای حمایت از مخالفان نیکلاس مادورو شدند.
وزیر خارجه ونزوئلا نیز در شورای امنیت تاکید کرده «رئیسجمهوری قانونی ونزوئلا نیکلاس مادورو است» و در عین حال خواسته کشورهای اروپایی برای برگزاری انتخابات طی هشت روز آینده در آن کشور را رد کردهاست.
پیش از این رهبران بلژیک، اسپانیا، فرانسه، بریتانیا و آلمان، در بیانیهای مشترک گفته بودند اگر طی هشت روز آینده انتخابات تازه در ونزوئلا برگزار نشود، آنها خوان گوایدو، رهبر مخالفان مادورو، را بهعنوان رئیسجمهوری ونزوئلا بهرسمیت خواهند شناخت.
خوان گوایدو، رئیس پارلمان ونزوئلا، هفته پیش خود را بهعنوان رئیسجمهوری موقت کشورش معرفی کرد. پارلمان ونزوئلا که در دست مخالفان دولت است، ریاستجمهوری مادورو را «غصبی» و «غیرقانونی» اعلام کردهاست.
آمریکا و شماری از کشورها از جمله کشورهای اروپایی و نیز بسیاری از کشورهای قاره آمریکا از گوایدو حمایت کردهاند. ترکیه، ایران، روسیه و چین، و نیز بولیوی و کوبا از مادورو حمایت کردهاند.
نیکلاس مادورو، معاون هوگو چاوز، رئیسجمهوری پیشین ونزوئلا، از آوریل ۲۰۱۳ به این سو قدرت را در دست دارد اما در این سالها اعتراضات علیه او ادامه داشته و دهها نفر نیز جان خود را در جریان اعتراضات از دست دادهاند.