آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، روز چهارشنبه ۲۷ دیماه هشدار داد که به هر موضوع غیرمرتبط با توافق اتمی ایران باید «بدون غرض و با حفظ توافق (اتمی)» پرداخته شود.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا روز ۲۲ دیماه از متحدان اروپایی و کنگره آمریکا خواست که با او همکاری کنند تا «نقایص فاجعهبار» توافق اتمی موسوم به برجام با ایران را یا اصلاح کنند یا با خروج آمریکا از این توافق مواجه خواهند شد.
استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل و در دومین سالگرد اجرای توافق برجام به نمایندگی از دبیرکل این سازمان به خبرنگاران گفت: «توافق یاد شده یک دستاورد بزرگ در حوزه منع گسترش سلاحهای کشتار جمعی و دیپلماسی است و در صلح و امنیت منطقهای و جهانی هم نقش داشته است».
دونالد ترامپ با تعیین یک مهلت ۱۲۰ روزه، اعلام کرد که برای آخرین بار تعلیق تحریمهای ایران را در راستای توافق اتمی تمدید میکند.
در این شرایط اتحادیه اروپا عنوان کرده که اظهارات آقای ترامپ را «به دقت بررسی میکند». این اتحادیه اما بر خلاف خواسته واشینگتن تاکید دارد که موضوعی مانند برنامه موشکی ایران جدای از توافق اتمی باید مورد مذاکره قرار گیرد و نه در ساختار آن.
مقامات جمهوری اسلامی در واکنش به تاکید رئیسجمهوری آمریکا بر لزوم اصلاح توافق هستهای و توقف برنامه موشکی ایران، عنوان کردند که تهران به هیچ وجه نه درباره برجام و نه درباره برنامه موشکی خود مذاکره نخواهد کرد.
علی اکبر ولایتی عضو تشخیص مصلحت نظام و مشاور رهبر ایران روز چهارشنبه ۲۷ دی در جمع خبرنگاران گفت: «برجام نه قابل مذاکره و نه بازنگری و نه اصلاح و یا کم کردن بعضی از شرایط آن است و باید همانطور که مورد توافق طرفین بوده است، بند به بند اجرا شود. زیاده خواهیهای آمریکا نیز هیچ تأثیری در مقاومت جمهوری اسلامی ایران در رابطه با برجام و مطالبات ایران ندارد».
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، هم پیشتر هشدار داد که مسکو از تقاضای ایالات متحده برای ایجاد تغییرات در توافق اتمی ایران و شش قدرت جهانی در تیرماه ۱۳۹۴ حمایت نخواهد کرد.
بر اساس این توافق، ایران پذیرفت که بسیاری از فعالیتهای هستهایش از جمله غنیسازی ۲۰ درصدی اورانیوم را متوقف کند و در مقابل تحریمهای بینالمللی علیه تهران برداشته شدند.