آمریکا در واکنش به تصویب پنج قطعنامه علیه اسرائیل در شورای حقوق بشر سازمان ملل بار دیگر تهدید کرد که ممکن است از این شورا خارج شود.
شورای حقوق بشر سازمان ملل که ۴۷ عضو دارد روز جمعه سوم فروردین ماه در یک نشست طولانی پنج قطعنامه علیه اسرائیل به تصویب رساند.
در همین روز دو قطعنامه علیه سوریه نیز به تصویب این شورا رسید. علیه سودان جنوبی، میانمار، ایران و کره شمالی نیز هر کدام یک قطعنامه به تصویب رسید.
نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل، امسال نیز شورای حقوق بشر سازمان ملل را به باد انتقاد گرفت و گفت در صورت ادامه این روند، آمریکا ممکن است از این شورا خارج شود.
وی گفت هر سال این شورا یک بخش را به نقض حقوق بشر در همه جهان و بخش دیگر را به اسرائیل اختصاص میدهد.
سفیر آمریکا اظهار داشت وقت آن است که کشورهای مخالف با این وضع، خواستار تغییر در این شورا شوند.
نیکی هیلی با بیان اینکه «صبر ما نامحدود نیست»، تاکید کرد که دولت آمریکا در حال ارزیابی عضویتش در شورای حقوق بشر سازمان ملل است.
سفیر آمریکا در بیانیه خود گفت: «وقتی شورای حقوق بشر سازمان ملل با اسرائیل بدتر از کره شمالی، ایران و سوریه رفتار میکند، خود شورا مضحکه میشود و شایسته نام خودش هم نخواهد بود.»
ایالات متحده که عضو دائمی شورای امنیت است به طور سنتی با قطعنامههای این شورا علیه اسرائیل مخالفت کرده است.
روز جمعه شورای حقوق بشر سازمان ملل علیه شهرکسازی اسرائیل در مناطق اشغالی قطعنامه صادر کرد.
قطعنامه دوم خواستار توقف ساختوساز و اسکان اسرائیلیها در بلندیهای جولان شد.
در قطعنامه سوم از اسرائیل خواسته شده که حق تعیین سرنوشت فلسطینیها را به رسمیت بشناسد.
در قطعنامه چهارم، اسرائیل به نقض قوانین بینالمللی در سرزمینهای اشغالی و بیتالقدس (اورشلیم) شرقی متهم شده است.
در قطعنامه پنجم از اسرائیل خواسته شده که مطابق قوانین بینالمللی، حقوق بشر را در نوار غزه و کرانه باختری رعایت کند و اسرائیل به خاطر عدم همکاری با کمیته تحقیق سازمان ملل محکوم شده است.