لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۵۶

اعلام حمایت نظامی آمریکا از امارات در پی حمله راکتی حوثی‌ها


ابوظبی
ابوظبی

سه روز پس از حمله راکتی حوثی‌های یمن به امارات همزمان با سفر رئیس جمهوری اسرائیل به ابوظبی، آمریکا اعلام کرد که یک ناو جنگی همراه با جت‌های بمب‌افکن و تجهیزات نظامی دیگر را راهی امارات خواهد کرد تا نشان دهد که این کشور خلیج فارس متحد راهبردی آمریکا است.

سفارت آمریکا در ابوظبی روز چهارشنبه، ۱۳ بهمن، اعلام کرد که دولت جو بایدن به امارات اطلاع داده که از این کشور و امنیت آن در برابر تهدیدات جاری حمایت می‌کند.

این حمایت در جریان تماس تلفنی میان ژنرال لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، با محمد بن‌ زاید آل‌نهیان، ولیعهد و حاکم امارات، مطرح شده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ناو جنگی یواس‌اس‌کول با رسیدن به ابوظبی در کنار نیروی دریایی امارات قرار خواهد گرفت و همزمان هواپیماهای جنگی از ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در منطقه، به امارات اعزام خواهند شد.

گام‌های حمایتی دیگری نیز از سوی آمریکا در قبال امارات انجام خواهد شد و از جمله آمریکا امارات را از تهدیدات احتمالی، پیشاپیش آگاه خواهد کرد.

بیانیه سفارت آمریکا در ابوظبی تاکید کرده که این اقدامات «یک پیام روشن» مبنی بر ایستادن در کنار امارات، به عنوان یک «متحد استراتژیک» است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، جو بایدن همچنین احتمال تروریستی نامیدن گروه انصارالله یمن، شاخه نظامی حوثی‌ها را دوباره بررسی می‌کند. رئیس جمهوری آمریکا ماه گذشته در یک نشست خبری گفته بود که قرار دادن دوباره نام انصارالله به فهرست تروریستی را بررسی کرده است.

اما پس از حمله راکتی این هفته حوثی‌ها به امارات، آقای بایدن تاکید کرد که «ما پشت دوستان‌مان در منطقه ایستاده‌ایم».

خبرگزاری فرانسه احتمال داده که موضع جو بایدن در مورد انصارالله در ادامه این هفته منتشر شود.

حمله روز یک‌شنبه این هفته سومین تعرض نیروهای حوثی به امارات در کمتر از دو هفته بود.

یک هفته پیش از آن، نیروهای آمریکایی مستقر درپایگاه ظفار در ابوظبی، دو حمله راکتی را رهگیری و شکار کردند.

حدود دو هفته قبل نیز یک حمله پهپادی نیروهای حوثی به تاسیسات نفتی و فرودگاه ابوظبی رخ داد که سه کارگر خارجی را کشت.

این احتمال مطرح است که سه حمله راکتی و پهپادی حوثی‌ها به امارات، نشان از قصد جنگجویان یمنی مورد حمایت ایران در نشان دادن مخالفت با افزایش حضور اسرائیل در منطقه خلیج فارس باشد.

به نوشته خبرگزاری فرانسه، حمله راکتی اوایل این هفته به امارات، به منزله گشوده شدن یک جبهه جدید در جنگ طولانی یمن است.

یک سخنگوی حوثی‌ها تایید کرد که راکت‌پرانی آنها برای ابراز خشم از سفر اسحاق هرتزوگ، رئیس‌ جمهوری اسرائیل و تعمیق روابط امارات با اسرائیل صورت گرفت.

حمله یادشده که تنها ساعاتی پس از رسیدن آقای هرتزوگ و همسرش به ابوظبی رخ داد، آسیب جانی یا مالی نداشت و به فضای باز اصابت کرد.

رسانه‌های اسرائیل نیز اعلام کرده بودند که آن حمله «بهترین فرصت» برای اسرائیل بوده تا مذاکره با امارات را برای فروش تسلیحات ساخت اسرائیل، شامل سامانه ضد راکتی گنبد آهنین، آغاز کند.

نفتالی بنت، نخست ‌وزیر اسرائیل، نیز شامگاه سه‌شنبه، ۱۲ بهمن، در سخنانی در کنفرانس سالانه مرکز مطالعات امنیت ملی کشورش گفت که اسرائیل سامانه دفاع هوایی لیزری را آزمایش خواهد کرد و آن را برای دفاع هوایی در اختیار کشورهای دوست که «مورد تهدید شدید ایران هستند» قرار خواهد داد. آقای بنت در این زمینه مشخصا به حمله راکتی این هفته از سوی نیروهای حوثی به امارات اشاره کرد.

مقامات سیاسی و نظامی جمهوری اسلامی ایران که از نیروهای حوثی یمن حمایت می‌کنند، به صراحت گفته بودند که عادی‌سازی رابطه میان امارات و اسرائیل، امنیت امارات و «برج‌های شیشه‌ای» آن کشور را مورد تهدید قرار خواهد داد.

امارات از سال ۲۰۱۴ و آغاز جنگ ائتلاف نظامی تحت رهبری سعودی در یمن، بخشی از آن بود و با وجودی که نظامیان خود را از سال ۲۰۱۹ از جنگ یمن خارج کرد، کماکان یکی از مهره‌های مهم ائتلاف محسوب می‌شود. آمریکا از آغاز جنگ یمن، حامی عملی ائتلاف در برابر جنگجویان حوثی بوده است.

ائتلاف سعودی در هفته‌های گذشته حملات هوایی به مناطق حوثی‌ها را تشدید کرده است. در مرگبارترین رویداد در جریان حملات هوایی اخیر سعودی به یمن، ماه گذشته بیش از ۸۰ تن، شامل زنان و کودکان در استان شمالی صعده کشته شدند.

آمریکا بارها تلاش کرده تا حوثی‌ها را به پای میز مذاکره بیاورد اما این کوشش‌ها موثر نبوده است.

XS
SM
MD
LG