لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۱۸

هشدار مشاور ترامپ در مورد «ضربه شدید» کرونا به اقتصاد؛ ایالت‌ها آماده بازگشایی


شهروند زن در نیویورک زیر باران در خیابانی در حال قدم زدم است؛ ایالت‌های شدیدا بحرانی مانند نیویورک یا میشیگان همچنان محدودیت‌ها را در جای خود نگه داشته‌اند
شهروند زن در نیویورک زیر باران در خیابانی در حال قدم زدم است؛ ایالت‌های شدیدا بحرانی مانند نیویورک یا میشیگان همچنان محدودیت‌ها را در جای خود نگه داشته‌اند

شمار بیشتری از ایالت‌های آمریکا آماده کاهش محدودیت‌های ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا و بازگشایی تدریجی می‌شوند. همزمان مشاور اقتصادی دونالد ترامپ ضربه ناشی از شیوع ویروس به اقتصاد را «تاریخی» توصیف کرده‌است.

بنا بر تازه‌ترین گزارش‌ها، ایالت‌های می‌سی‌سی‌پی، کولورادو، مینه‌سوتا، موناتانا و تنسی، آماده می‌شوند تا به چند ایالت دیگر آمریکا بپیوندند که کسب‌وکارها را بازگشایی خواهند کرد.

رویترز می‌گوید این‌ها ایالت‌هایی هستند که سازوکار چندان مشخصی برای رصد هدفمند شهروندان و کارکنانی که ممکن است به ویروس مبتلا باشند ولی علائمی نشان نداده‌اند، در پی نگرفته‌اند.

اما گروهی از بازرگانان نیز در مورد بازگشت به کار در نبود پیش‌شرط‌ها و اقدامات لازمی که مقام‌های درمانی و بهداشت از لزوم به‌کارگیری آن‌ها سخن گفته‌اند، ابراز نگرانی کرده‌اند.

خبرگزاری اسوشیتدپرس نیز می‌گوید در حالی‌که ایالت‌های شدیدا بحرانی مانند نیویورک یا میشیگان همچنان محدودیت‌ها را در جای خود نگه داشته‌اند و می‌گویند دست‌کم تا اواسط ماه مه ادامه خواهد داشت، برخی دیگر ایالت‌ها، از جمله جورجیا یا اکلاهما به برخی کسب‌وکارها اجازه بازگشایی داده‌اند.

دکتر دبورا برکس، هماهنگ‌کننده اقدامات کاخ سفید در روند مقابله با شیوع کرونا به شبکه ان‌بی‌سی گفته هر ایالت با ایالت دیگر فرق دارد. او اما افزوده فاصله‌گیری‌های فیزیکی «طی فصل تابستان باید پابرجا باشد، تا در جریان گذر از این مرحله اطمینان حاصل شود ما از یکدیگر محافظت می‌کنیم».

در این میان یک مشاور ارشد رئیس‌جمهوری آمریکا در مورد وضعیت اقتصادی ابراز نگرانی کرده‌است.

کوین هسـست، مشاور اقتصادی دونالد ترامپ، به برنامه «این هفته» در شبکه خبری ای‌بی‌سی گفته پیامدهای شیوع ویروس کرونا «فکر می‌کنم بدترین شوک منفی‌ست که به اقتصاد ما وارد شده است».

هسست افزوده «ما شاهد افزایش بی‌کاری در سطحی هستیم که در حال رسیدن به دوره رکود بزرگ است».

اشاره این مشاور اقتصادی دولت ایالات متحده به رخدادهایی‌ست که در دهه ۱۹۳۰ رخ داد و پیامدهای آن به طولانی‌ترین و گسترده‌ترین بحران اقتصادی سده بیستم منجر شد. این بحران در آمریکا آغاز شد ولی در سراسر جهان گسترش پیدا کرد.

رویترز می‌گوید بی‌کاری در آمریکا در حدود ۱۶ درصد پیش‌بینی می‌شود. پیش از شیوع ویروس بی‌کاری به سطح بی‌سابقه طی ۵۰ سال پیش، ۳.۵ درصد رسیده بود.

مشاور اقتصادی آقای ترامپ به ای‌بی‌سی گفته ممکن است نرخ بی‌کاری حتی بیش از ۱۶ درصد شود: «فکر می‌کنم چند ماه پیش‌رو اوضاع وحشتناکی را شاهد باشیم. اعداد و ارقام بدتر از چیزی خواهد شد که ما تا به حال دیده‌ایم».

آقای هسست تاکید کرده برای گذر از این بحران و بازگشت خوش‌بینی‌ها «واقعا به سیاست‌های خردمندانه و اساسی» نیاز است. به گفته او مشاوران آقای ترامپ در حال آماده کردن پنج یا شش ایده درمسیر کمک به اقتصاد برای ارائه به کنگره هستند.

منابع: اسوشیتدپرس، رویترز، ان‌بی‌سی، ای‌بی‌سی
XS
SM
MD
LG