مدیر موسسه ملی مبارزه با آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا میگوید ممکن است بشود کسب و کار در بخشهایی از ایالات متحده را، از ماه آینده میلادی، اواسط اردیبهشت، از سر گرفت.
اظهارات دکتر آنتونی فاوچی، هرچند بسیار محتاطانه بیان شده، این گمانهزنی را پیش آورده که منحنی ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا، که اکثر مناطق این کشور را در قرنطینه قرار داده، در حال رسیدن به نقطه اوج است.
دکتر فاوچی با احتیاط زیاد گفته است «فکر میکنم احتمال دارد بشود، دستکم در بخشهایی [از کشور، کسبوکار] را از ماه آینده از سر گرفت».
او افزوده «امیدوار هستیم اواخر این ماه (آوریل) ما نگاهی به اوضاع میاندازیم و خواهیم دید بخشی است که بشود در امنیت آن را بازگشایی کرد و کار را از سر گرفت؛ اگر باشد، باز میکنیم، اگر نه قرنطینه ادامه پیدا میکند».
کارشناس برجسته بیماریهای عفونی ایالات متحده همچنین اظهار کرده کسب و کار در مناطق مختلف کشور احتمالا در زمانهای مختلف و تدریجا از سر گرفته خواهد شد و نه یک باره و همه با هم.
استفن هان، مدیر سازمان غذا و داروی آمریکا، نیز در گفتوگویی با شبکه ایبیسی اظهار کرده که سلامت شهروندان کشورش در اولویت قرار دارد.
او میگوید امیدوار است که بشود کسبوکارها را از اول ماه مه از سر گرفت، هرچند این فقط یک هدف تعیینشده است و هنوز زود است پیشبینی کرد چنین چیزی شدنیست یا نه.
البته قوانین و محدودیتهای قرنطینهای و ترددی در آمریکا، عمدتا توسط مقامهای ایالتی وضع میشود و در مستقیما در اختیار رئیسجمهوری آن کشور نیست.
مقامهای ارشد ایالتی در مناطقی که با بیشترین بحران روبهرو شدهاند، مانند نیویورک، تاکید کردهاند قرنطینه تا زمانی که لازم باشد ادامه پیدا خواهد کرد.
فرماندار نیویورک گفته «شرط عقل این است که برای از سرگیری کارها، باهوش باشیم».
فرماندار نیوجرسی، در همسایگی نیویورک، نیز تاکید کرده بهبود شرایط اقتصادی زمانی ممکن است که خدماترسانی و درمان شهروندان نیز کامل شده باشد.
فاصلهگیریهای اجتماعی، و مقررات دولت فدرال از سوی رئیسجمهوری آمریکا، دونالد ترامپ، در آخر آوریل، بیشتر از دو هفته دیگر، پایان مییابد.
ایالات متحده در حال حاضر بیشتر از ۵۳۰ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونای سارس-۲ و بیماری ناشی از آن کووید-۱۹ را تائید کردهاست. بیش از ۲۰ هزار تن از شهروندان این کشور نیز طی این چند هفته جان خود را از دست دادهاند.