لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۱۷

وکیل خانواده وایت: آمریکایی بازداشت‌شده در مشهد به ده سال زندان محکوم شده‌است


مادر مایکل وایت در بهمن ماه امسال، با اشاره به اینکه بیماری سرطان فرزندش بازگشته خواستار آزادی او شده بود
مادر مایکل وایت در بهمن ماه امسال، با اشاره به اینکه بیماری سرطان فرزندش بازگشته خواستار آزادی او شده بود

خبرگزاری رویترز به نقل از وکیل خانواده مایکل وایت، شهروند آمریکایی بازداشت‌شده در مشهد، می‌گوید او به ده سال زندان محکوم شده‌است. مقام‌های قضائی ایران هنوز به‌طور رسمی حکم آقای وایت را اعلام نکرده‌اند.

مارک زید، وکیل مایکل وایت، گفته‌است این شهروند ۴۶ ساله با دو مورد محکومیت روبه‌رو شده‌است: توهین به رهبر جمهوری اسلامی و انتشار عمومی یک عکس خصوصی. آن‌طور آقای زید گفته «محکومیت‌ها» در تاریخ ششم و نهم مارس، ۱۵ و ۱۸ اسفند، به مایکل وایت اعلام شده‌اند.

یک هفته پیش در تاریخ ۲۰ اسفند ماه غلامعلی صادقی، دادستان مشهد، گفته بود «حکم پرونده شهروند نظامی آمریکایی بازداشت‌شده صادر شده ولی فعلا از جزئیات حکم اطلاعی ندارم».

آقای وایت در مشهد بازداشت شده‌‌است. سخنگوی مادر او به رادیو فردا گفته وایت از طریق اینترنت با یک زن در مشهد آشنا شد، و چند باری به ایران سفر کرد تا آن‌که در تیر ماه بازداشت شد.

خانواده مایکل وایت گفته‌اند او پیشتر در نیروی دریایی آمریکا، در بخش خدمات، به عنوان آشپز خدمت کرده بود و از این نیرو بازنشسته شده بود.

دادستانی مشهد گفته است که موضوع مطرح بودن اتهامات امنیتی علیه مایکل وایت، «همچنان در حال بررسی است» و «تنها وجود شاکی خصوصی محرز و مسلم است».

رویترز می‌گوید مدارک و شواهد مربوط به محکومیت اول، که ظاهرا توهین به رهبر جمهوری اسلامی‌ست، مشخص نیست اما به‌نظر می‌رسد حکم دوم مربوط به انتشار عکسی از مایکل وایت در فضای مجازی باشد که او را در کنار یک شهروند زن ایرانی نشان می‌دهد.

مقام‌های قضائی جمهوری اسلامی، یا دیگر مقام‌های رسمی ایران، هنوز جزئیاتی از حکم مایکل وایت ارائه نکرده‌اند. وزارت خارجه ایالات متحده به رویترز گفته به‌دلیل «ملاحظات مربوط به حفظ حریم خصوصی افراد، هنوز قادر نیست جزئیاتی ارائه کند».

یک مقام وزارت خارجه آمریکا گفته «ما از روند بازداشت اطلاع داریم. هیچ اولویتی برای ما مهم‌تر از امنیت شهروندان آمریکایی در خارج از کشور نیست».

رویترز گزارش داده‌است که خانواده مایکل وایت اوایل هفته جاری میلادی، از طریق مقام‌های وزارت خارجه آمریکا از احکام باخبر شده‌اند. وزارت خارجه آمریکا از طریق حافظ منافع ایالات متحده در تهران، یعنی کشور سوئیس، از این احکام باخبر شده‌است.

مارک زید می‌گوید مقام‌های وزارت خارجه ایالات متحده و خانواده آقای وایت همچنان در تلاش هستند تا بدانند دلیل بازداشت و احکام صادره، مسائل سیاسی‌ست و یا دلایل دیگری دارد.

جمهوری اسلامی طی سال‌های گذشته چندین شهروند آمریکایی را بازداشت کرده که برخی از آن‌ها با وجود درخواست‌های آمریکا و حتی سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی، همچنان در زندان هستند، از جمله سیامک نمازی، مراد طاهباز و شیوئه وانگ.

رابرت لوینسون نیز شهروند دیگری است که زمستان سال ۱۳۸۵ پس از سفر به جزیره کیش ناپدید شد و مقام‌های آمریکایی بارها از جمهوری اسلامی خواسته‌اند تا او را «به خانواده اش بازگرداند».

شهروندان بازداشت‌شده آمریکایی با اتهام‌های امنیتی روبه‌رو شده‌اند. اما این اتهام‌ها با انتقادهایی از سوی نهادهای بین‌المللی روبه‌رو شده‌است. برای نمونه سال گذشته که کارگروه بازداشت‌های خودسرانه سازمان ملل، بازداشت نمازی‌ها‌ را «نقض قوانین بین‌المللی» توصیف کرده بود.

رویترز، رادیو فردا|ت
XS
SM
MD
LG