دونالد ترامپ بار دیگر خواستار اعلام «فوری» نتیجه نهایی انتخابات شد
نامزد حزب جمهوریخواه و رئیس جمهور پیشین ایالات متحده بار دیگر خواستار اعلام فوری نتیجه انتخابات ریاستجمهوری آمریکا شد.
دونالد ترامپ ۷۸ ساله در آخرین تجمع انتخاباتی خود در «گرند رپیدز» ایالت میشیگان، تأکید کرد که «ما نتیجه را همین امشب میخواهیم».
او در روزهای اخیر بار دیگر اشاراتی مبنی بر احتمال «تقلب انتخاباتی» داشته است.
بعید به نظر میرسد که نتایج نهایی، تنها ساعاتی پس از بسته شدن حوزههای رأیگیری اعلام شود؛ بخصوص با توجه به اینکه روند شمارش آرای پستی، زمانبر است.
در شب انتخابات چهار سال پیش، دونالد ترامپ، ساعاتی پس از بستهشدن حوزههای رأیگیری، خود را نامزد پیروز اعلام کرد و در حالیکه موقتاً از جو بایدن پیش بود، خواستار توقف شمارش آرا شد.
آقای ترامپ هنوز هم حاضر نشده شکست خود در انتخابات چهار سال پیش را بپذیرد؛ موضوعی که به نگرانیها از احتمال تکرار این سناریو دامن زده است.
برگزاری انتخابات کنگره آمریکا و رأی به سقط جنین همزمان با انتخابات ریاستجمهوری
در انتخابات روز سهشنبه ایالات متحده همچنین تمامی ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان و یک سوم از یکصد کرسی مجلس سنای این کشور در معرض رقابت نامزدهای دو حزب در ایالتهای مختلف است.
مجلس فعلی نمایندگان در دو سال پایانی دولت دموکرات بایدن- هریس به کنترل اکثریت جمهوریخواهان درآمد اما سنا در دست اکثریت دموکرات بود.
تحلیلگران مستقل معتقدند که جمهوریخواهان از بخت بیشتری برای بهدست گرفتن اکثریت کرسیهای سنا برخوردار هستند.
۵۱ سناتور در این دوره دموکرات بودند که کامالا هریس، معاون رئیسجمهور، نیز یکی از آنان بود و جمهوریخواهان با ۴۹ کرسی در اقلیت بودند.
تحلیلگران در همین حال بعید نمیدانند که جمهوریخواهان اکثریت کنونی در دوره جاری از مجلس نمایندگان را از دست بدهند در حالی که دموکراتها برای کنترل مجلس نمایندگان تنها به چهار کرسی بیشتر نیاز دارند. ۴۳۵ کرسی این مجلس هم اکنون در اختیار جمهوریخواهان است.
دموکراتها در انتخابات میاندورهای دو سال پیش اکثریت مجلس نمایندگان را از دست دادند.
به گزارش خبرگزاریها، نتایج در خصوص اکثریت و اقلیت هر یک از دو حزب در مجالس سنا و نمایندگان نیز مانند انتخابات ریاستجمهوری، تنها به نوع آرای شمار کمی از رایدهندگان بستگی دارد.
رقابت در هفت حوزه برای مجلس سنا و برای ۴۰ کرسی از مجلس نمایندگان، رقابتی ارزیابی شده است.
همزمان، شماری از ایالتها در این روز انتخابات فرمانداری و مجالس قانونگذاری داخلی خود را در این روز برگزار میکنند.
در ۹ ایالت، از جمله آریزونا، فلوریدا، میسوری، نبراسکا و داکوتای جنوبی این بار بر سر حق زنان برای سقط جنین در خصوص جنین ناخواسته نیز رأیگیری انجام میشود.
قضات محافظهکار در دیوان عالی آمریکا که بهدلیل انتصاب در دوران ریاستجمهوری دونالد ترامپ به اکثریت رسیده بودند، دو سال پیش این حق را که در حدود نیم قرن پیش از آن برقرار بود، لغو کردند و ایالتهای مختلف مختار شدند در این زمینه محدودیتهایی برقرار کنند.
برخی از این ایالتها که فرمانداران آنها جمهوریخواه بودند، محدودیتها را تا ممنوعیت کامل سقط جنین اجرایی کردند.
این موضوع جنجالی یکی از مسائل اصلی در این دوره از انتخابات ریاستجمهوری به ویژه برای زنان جوان است. خانم هریس به عنوان یک زن و دادستان پیشین ایالت کالیفرنیا حمایت از این حق را یکی از موضوعهای اصلی کارزار خود کرده بود.
دونالد ترامپ گفته است حق سقط جنین باید در اختیار هر ایالت باشد و از برخی از حامیان خود که مخالف سرسخت حق سقط جنین هستند، فاصله گرفته است.
هشدار درباره تشدید تلاشهای روسیه برای دخالت در انتخابات آمریکا
مقامهای اطلاعاتی ایالات متحده روز دوشنبه هشدارهای خود را در زمینه دخالت خارجی در انتخابات آمریکا بویژه از سوی روسیه تشدید کردند.
اداره مدیریت اطلاعات ملی، افبیآی و آژانس امنیت سایبری و زیرساختهای ایالات متحده این هشدار را صادر کردند.
آنها میگویند که «شاهد اقدامات نفوذی اضافی دشمنان خارجی بویژه روسیه با هدف زیر سوال بردن اعتماد عمومی نسبت به انسجام انتخابات آمریکا و تفرقهافکنی در میان آمریکاییها بودهاند».
به گفته نهادهای اطلاعاتی آمریکا، این تلاشها در روز سهشنبه تشدید خواهد شد و تمرکز آنها بر هفت ایالت حساس در انتخابات است: آریزونا، نوادا، میشیگان، ویسکانسین، پنسیلوانیا، جورجیا و کارولینای شمالی.
رقابت انتخابات ریاستجمهوری بین دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواه، و کامالا هریس، نامزد دموکرات، بوده و آخرین نظرسنجیها حاکی از رقابت شانه به شانه آنها در ایالتهای حساس است.
بر اساس بیانیه مشترک این نهادها، «روسیه مهمترین تهدید فعال است. بازیگرانِ بانفوذ با محوریت روسیه در حال تولید ویدئوها و گزارشهای جعلی با هدف زیر سوال بردن مشروعیت انتخابات، ایجاد نگرانی در میان رأیدهندگان درباره روندها و همچنین تبلیغ این موضوع هستند که افراد با دیدگاههای سیاسی مخالف علیه یکدیگر دست به خشونت میزنند».
گالری عکس: رأیگیری در انتخابات سراسری آمریکا
تازهترین تحولات بازارهای سهام در آستانه انتخابات آمریکا
در آستانهٔ انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، بیشتر بازارهای مالی آسیا شاهد رشد شاخصها بودند.
بازار بورس هنگکنگ صبح سهشنبه شاهد جهشی بیش از یک درصد بود و بازار سهام شانگهای هم بیش از دو درصد رشد داشت.
بازارهای مالی توکیو، سنگاپور، تایپه، بانکوک، مانیل و ولینگتون هم شاهد رشد بودند؛ اما شاخصهای بازار سیدنی، مومبای، جاکارتا و سئول روند کاهشی داشتند.
در حالیکه تازهترین نظرسنجیها از رقابت تنگاتنگ کامالا هریس و دونالد ترامپ حکایت دارند، غیرقابل پیشبینی بودن نتیجه انتخابات و احتمال نامشخص ماندن چند روزه برنده، باعث نگرانی سهامداران شده است.
همزمان، بسیاری هم منتظر تصمیم تازه بانک مرکزی آمریکا درباره نرخ بهره هستند؛ تصمیمی که قرار است روز پنجشنبه اعلام شود. انتظار میرود جِروم پاوِل، رئیس فدرال رزرو، ضمن اعلام کاهش مجدد نرخ بهره، گوشههایی از برنامههایش برای سال ۲۰۲۵ را هم آشکار کند.
به گفته تحلیلگران بازار، پیروزی احتمالی دونالد ترامپ میتواند به تقویت ارزش برابری دلار و افزایش تورم منجر شود. این در حالیاست که انتظار میرود پیروزی احتمالی کامالا هریس، باعث بروز تلاطم چندانی در بازار نشود.
بر این اساس، پیروزی احتمالی دونالد ترامپ و حضور اکثریت جمهوریخواه در مجلس نمایندگان و سنا، میتواند برای جروم پاول که بهدنبال کاهش نرخ بهره و تورم است، به مثابه دردسری تازه تلقی شود.
هفت ایالت حساس در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا و وضعیت دو نامزد
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا فرآیند پیچیدهای دارد و لزوما کسی که صاحب بیشترین رای شود در نهایت به کاخ سفید راه نمیيابد. در این انتخابات آرای الکترال فرد پیروز را مشخص میکند و هر ایالت هم تعداد آرای الکترال متفاوتی دارد.
آخرین ساعات کارزار انتخاباتی کامالا هریس و دونالد ترامپ
کامالا هریس و دونالد ترامپ، رقبای دموکرات و جمهوریخواه، آخرین ساعات باقیمانده به روز انتخابات ریاستجمهوری را در ایالتهای چرخشی گذراندند؛ همچنین گزارش شده که تعداد آرای زودهنگام در این انتخابات از ۸۲ میلیون رای گذشت.
رأیگیری در انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده تا شامگاه سهشنبه ۱۵ آبان به وقت محلی ادامه خواهد داشت.
خانم هریس روز دوشنبه آخرین تلاشهای انتخاباتی خود را در ایالت پنسیلوانیا پی گرفت، و آخرین تجمعات انتخاباتی آقای ترامپ هم در سه ایالت کارولینای شمالی، پنسیلوانیا و میشیگان برگزار شد.
به گزارش رویترز، هر دو رقیب در اظهارات خود در روز دوشنبه پیشبینی کردند که در انتخابات پیروز خواهند شد.
آغاز انتخابات سراسری ریاستجمهوری آمریکا از روستای دیکسویل ناچ
انتخابات سراسری ریاستجمهوری آمریکا روز سهشنبه پنجم نوامبر (۱۵ آبان) با باز شدن حوزه رأیگیری دیکسویل ناچ ایالت نیوهمپشایر آغاز شد.
به گزارش خبرگزاریها، ۱۰۰ درصد افراد واجد شرایط در این روستا که شش نفر بودند در انتخابات شرکت کردند.
نتایج این حوزه رأیگیری که در نزدیکی مرز کانادا است، ساعاتی بعد اعلام شد که بر اساس آن کامالا هریس، نامزد دموکرات، و دونالد ترامپ، نامزد جمهوریخواه، هر کدام سه رأی بهدست آوردند.
روستای دیکسویل ناچ از سال ۱۹۶۰ به طور سنتی آغازگر انتخابات آمریکا بوده است.