لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۱۵

هوک درباره جمهوری اسلامی: نارضایتی‌ها از این رژیم همواره در حال افزایش بوده است


برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، در پیامی ویدئویی که در توییتر منتشر شد ضمن اشاره به این که ایالات متحده اعتراضات در ایران را دنبال می‌کند، تاکید کرد که نارضایتی از جمهوری اسلامی همواره در حال افزایش بوده است.

آقای هوک افزود که مقام‌های آمریکا پیش از این نیز در اعتراض‌های دی‌ماه سال ۹۶ اعتراض‌های مردمی در ایران را دنبال می‌کردند.

اشاره وی به خودداری معلمان در چندین شهر ایران از حضور در کلاس‌های درس است که در اعتراض به وضعیت معیشتی آنها انجام می‌شود.

کامیون‌داران ایران نیز در چند نوبت در اعتراض به مسائلی چون «تامین سوخت جایگاه‌های بنزین»، «ثابت ماندن کرایه حمل بار در شرایط افزایش قیمت لوازم یدکی به خصوص روغن و لاستیک و پرداخت نشدن سهم دولت از حق بیمه رانندگان» دست از کار کشیده‌‌اند.

مقام‌های جمهوری اسلامی همواره در مقابل این اعتراض‌های صنفی، شیوه برخورد و تهدید و بازداشت فعالان صنفی را دنبال کرده‌اند.

ویدئوی برایان هوک با تصویری از یک تخته وایت‌برد آغاز می‌شود که روی آن نوشته است: «من تحصن می‌کنم، چون زیر خط فقر هستم.»

به گفته وی، واقعیت این است که جمهوری اسلامی از آغاز به قدرت رسیدن در سال ۵۷ خورشیدی در ایران، «در هر دهه‌ای که گذشته، رژیم بخشی از جامعه را از دست داده است».

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران با بیان این که «نارضایتی‌ها از رژیم (ایران) همچنان افزایش پیدا می‌کند»، افزود که واشینگتن از «مطالبات مردم ایران برای تغییر حمایت» می‌کند.

آن‌ طور که برایان هوک در این ویدئو می‌گوید، آمریکا به ویژه در زمینه مسائل حقوق بشری که جمهوری اسلامی علیه مردم خود آن را نقض می‌کند، از شهروندان ایران حمایت می‌کند.

به گفته این مقام آمریکایی، مردم ایران بخشی از یک «تاریخ اصیل و فوق‌العاده» هستند و اضافه کرد که وی گمان نمی‌کند رژیم جمهوری اسلامی «نماینده» تاریخی باشد که مردم ایران به «ارث» برده‌اند.

برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، پیش از این نیز با انتشار ویدئویی خطاب به مردم ایران گفته بود که هدف تحریم‌های ایالات متحده تنها «تغییر رفتار مخرب» حکومت جمهوری اسلامی است و این تحریم‌ها دادوستدهای بشردوستانه مانند دارو و غذا را هدف نگرفته است.

اما مقام‌های ایرانی می‌گویند حتی بانک‌هایی که «نقش کلیدی در واردات غذا و دارو» داشته‌اند «با ادعای ارتباط با بسیج از طریق هشت واسطه» تحریم شده‌اند.

در سال‌های گذشته و در دوره‌های پیشین تحریم علیه ایران، همواره اخبار و گزارش‌های پرشماری درباره مشکل واردات دارو و تجهیزات پزشکی به ايران بر اثر تحريم‌های غرب منتشر شد.

به تازگی نیز شماری از هنرمندان، کنشگران، فعالان فرهنگی و روزنامه‌نگاران ایرانی با امضای نامه‌ای سرگشاده و راه‌اندازی کارزاری علیه تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا، از «مردم جهان» خواستند در برابر تحریم‌ها با آنها «هم‌صدا» شوند.

منایع: توییتر و رادیوفردا/ ب. ب./ ف. دو.
XS
SM
MD
LG