دولت جو بایدن روز جمعه ۱۷ بهمن به کنگره آمریکا اطلاع داد که با توجه به وخامت وضعیت انسانی در یمن در صدد است با لغو تصمیم روزهای آخر دولت دونالد ترامپ، حوثیهای یمن را از فهرست سازمانهای تروریستی خارج کند.
این تصمیم یک روز پس از آن اعلام میشود که رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده به حمایت پنج ساله خود از ائتلاف به رهبری عربستان در جنگ یمن پایان می دهد. جنگی که میلیونهای یمنی را معرض خطر قحطی قرار داده و رسانههای بینالمللی از آن به عنوان جنگ نیابتی ایران و عربستان یاد میکنند.
یک مقام وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای گفته است، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه خیلی روشن تاکید داشت که بررسی تروریستی اعلام شدن انصارالله (شبه نظامیان حوثی) تسریع شود چرا که پیامدهایی برای مردم یمن داشت که با بدترین فاجعه انسانی روبه رو هستند.
در این بیانیه تصریح شده است، پس از یک بررسی جامع ، میتوانیم تأیید کنیم که وزیر امور خارجه قصد دارد انصارالله را از فهرست سازمانهای تروریستی خارجی و طبقهبندی شده به عنوان یک گروه تروریستی بینالمللی خارج کند.
این مقام وزارت خارجه آمریکا تاکید کرده است که این موضوع رسما به کنگره اطلاع داده شده و جزئیات بیشتری در روزهای آینده ارائه خواهد شد.
وزارت خارجه آمریکا تصریح کرده است که این تصمیم این هیچ ارتباطی با موضع دولت ایالات متحده در قبال شبه نظامیان حوثی و اقدامات مذموم آنها از جمله حمله به غیرنظامیان و ربودن شهروندان آمریکایی، ندارد.
در این بیانیه بر تعهد آمریکا در قبال حفاظت و حمایت از عربستان برای دفاع از تمامیت ارضی خود در برابر حملات شبه نظامیان حوثی تاکید شده است.
مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا در دولت دونالد ترامپ ۱۹ دی ماه یک روز قبل از پایان عمر این دولت، شبه نظامیان حوثی را به فهرست گروههای تروریستی اضافه کرد.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد و گروههای بین المللی کمک رسانی نسبت به پیامدهای این اقدام هشدار داده و گفته بودند٬ یمن هم اکنون در معرض خطر قریب الوقوع بدترین قحطی جهان در دهههای گذشته قرار دارد.
سه مقام ارشد سازمان ملل متحد هم ۲۵ دی از دولت آمریکا خواستند تصمیم خود برای افزودن حوثیهای یمن به فهرست گروههای تروریستی را لغو کند.
سازمان ملل یمن را بزرگترین فاجعه بشری در جهان میداند و طبق ارزیابیهای این نهاد حداقل ۸۰ درصد از جمعیت ۲۴ میلیونی این کشور به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.
به دنبال پیشروی نیروهای شبه نظامیان حوثی و تصرف صنعا، پایتخت یمن، ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی از سال ۹۴ برای دفاع از حکومت عبدربه منصور هادی، رئیس جمهوری یمن وارد جنگ داخلی در این کشور شد.
برآوردهای نهادی بین المللی حاکی از آن است که جنگ یمن بیش از ۱۱۲ هزار نفر کشته برجای گذاشته است.