لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۳۳

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: تئوری‌های توطئه خامنه‌ای صد در صد غلط است


مورگان ارتگاس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا
مورگان ارتگاس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به اظهارات رهبر جمهوری اسلامی در مورد «تولید ویروس کرونا» توسط ایالات متحده، علی خامنه‌ای را متهم به ارائه «تئور‌ی توطئه» کرده و می‌گوید این سخنان «مضر، عاری از حس مسئولیت و صد در صد غلط است».

مورگان اورتگاس روز چهارم فروردین در حساب کاربری خود با خطاب قرار دادن حساب کاربری منسوب به علی خامنه‌ای به اظهارات رهبر جمهوری اسلامی واکنش نشان داده است.

خانم اورتگاس می‌گوید «اگر این به اصطلاح رهبر ارشد [جمهوری اسلامی]، یک رهبر واقعی بود، میلیاردها دلاری که در صندوق‌های پوششی و بخشوده از مالیات خود اندوخته‌ است را، به مردم ایران باز می‌گرداند تا با شیوع ویروس مقابله کنند».

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از ویروس کرونای سارس-۲ که عامل بیماری کووید-۱۹ است با عنوان «ویروس ووهان» نام برده است.

واکنش خانم اورتگاس به توئیت انگلیسی حساب کاربری منسوب به آقای خامنه‌ای‌ست که در آن اظهارات بدون مدرک رهبر جمهوری اسلامی در مورد تولید ویروس توسط آمریکا بازنشر شده است.

رهبر جمهوری اسلامی در سخنان زنده تلویزیونی در روز سوم فروردین، پیشنهاد آمریکا برای کمک به ایران در مقابله با کرونا را رد کرد و گفت: «این جزو حرف‌های عجیب است ... اگر چیزی دارید و دست‌تان باز است صرف خودتان بکنید».

او سپس افزوده بود «متهمید به اینکه این ویروس را شما تولید کرده‌اید. من نمی‌دانم این اتهام چقدر حقیقی است. اما وقتی این اتهام وجود دارد کدام عاقلی به شما اعتماد می‌کند که شما بیایید برای او دارو بیاورید؟».

علی خامنه‌ای هیچ سند و مدرکی در مورد اتهام‌های خود ارائه نکرده‌است. او همچنین نگفته منبع این اتهام کجاست.

پیشتر در جریان بالا گرفتن اختلافات بین پکن و واشینگتن، در پی شیوع ویروس کرونای جدید، یک سخنگوی وزارت خارجه چین گفته بود بعید نیست یکی از نظامیان آمریکایی در ماه اکتبر ناقل این ویروس به چین بوده است.

ایالات متحده شدیدا به این اظهارات واکنش نشان داد و دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، نیز از ویروس کرونای جدید با عنوان «ویروس چینی» یاد می‌کند. آن‌چه خود با اعتراض شدید پکن روبه‌رو شده‌است.

پژوهشگاه‌های معتبر، کارشناسان و متخصصان پزشکی، به مانند سازمان جهانی بهداشت، از ویروس جدید با عنوان سارس-۲ یاد می‌کنند. دلیل آن نیز شباهت‌های زیادی‌ست که بین این ویروس و ویروس سارس در سال‌های ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ دیده می‌شود.

در سال ۲۰۱۷، گروهی از پژوهشگران در چین، اعلام کردند نشانه‌های اولیه سندروس تنفسی حاد، «سارس»، را در غاری پیدا کرده‌اند که محل زندگی «خفاش نعل‌بینی» است.

حتی سال‌ها پیش از آن نیز پژوهش‌های دیگری که توسط ژورنال انجمن پزشکی آمریکا بازنشر شده بود، حاکی از افزایش مدارک در مورد دلیل انتشار سارس توسط خفاش بود.

سازمان جهانی بهداشت به‌طور رسمی اعلام کرده است نام‌گذاری ویروس کرونای جدید به نام سارس-۲ به این خاطر است که عامل تازه از نظر ژنتیکی هم‌خانواده‌ سارس سال ۲۰۰۲ است، هرچند این دو ویروس تفاوت‌هایی هم با هم دارند.

منابع: توئیتر، سازمان جهانی بهداشت، ژورنال انجمن پزشکی آمریکا، گاردین
XS
SM
MD
LG