لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۴۱

وزیر دفاع آمریکا: برخی اعضای طالبان مایل به مذاکره برای صلح هستند


ساعتی پس از دیداری اعلام‌نشده از کابل، پایتخت افغانستان، وزیر دفاع ایالات متحده روز سه‌شنبه، ۲۲ اسفندماه، گفت که برخی از اعضای طالبان به مذاکره با دولت افغانستان «تمایل» نشان داده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، سفر اعلام‌نشده جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا، به افغانستان دو هفته پس از آن انجام می‌شود که اشرف غنی، رئیس جمهور این کشور، از برنامه خود برای انجام مذاکرات صلح با طالبان پرده برداشت.

با آن که شورشیان طالبان هنوز به پیشنهاد آقای غنی پاسخ نداده‌اند، متیس از «تمایل» شماری از رهبران این گروه برای نشستن پای میز مذاکره خبر داده است.

به گفته وزیر دفاع آمریکا، این افراد تمایل خود را به طور «شفاف» اعلام کرده‌اند.

با این حال خبرگزاری فرانسه در گزارش خود اشاره می‌کند که گروه طالبان تاکید کرده است که تنها در مذاکره با واشینگتن شرکت می‌کند، نه با دولت مرکزی افغانستان.

بر اساس این گزارش، در طرح اشرف غنی برای این مذاکرات، قرار است طالبان در نهایت به عنوان یک حزب سیاسی به رسمیت شناخته شود.

این در حالی است که در مقابل این گروه اعلام کرده است که دولت فعلی افغانستان را «فاقد مشروعیت قانونی» می‌داند و تلاش‌های آن برای ایجاد صلح را «فریبکارانه» توصیف کرده است.

در همین حال جیمز متیس خواسته ایالات متحده را رهبری مذاکرات صلح در افغانستان از سوی خود افغان‌ها اعلام کرده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزیر دفاع آمریکا در ادامه اظهاراتش گفت که واشینگتن پس از ۱۶ سال درگیری در افغانستان حالا دیگر به دنبال «پیروزی» است.

وی منظور خود از «پیروزی» را نیز چنین شرح داد که در افغانستان «خود مردم این کشور و نیروهای امنیتی افغان» اجرای قانون و مقابله با تهدیدات را در دست داشته باشند.

آقای متیس افزود که با حمایت جامعه بین‌المللی «تا چند سال دیگر» این اتفاق در افغانستان خواهد افتاد.

آمریکا پس از چند سال رکود در وضعیت افغانستان «با روی کار آمدن دونالد ترامپ» بار دیگر بر این کشور تمرکز کرده و، به گفته متیس، به دنبال «آشتی سیاسی» است، نه پیروزی نظامی.

دونالد ترامپ در بخشی از سیاست‌های جدی خود در قبال جنوب شرق آسیا «دستور افزایش بمباران مواضع طالبان» از جمله آزمایشگاه‌های تولید مواد مخدر و اردوگاه‌های آموزشی آنها را صادر کرده بود.

ورود سه هزار نیروی نظامی دیگر آمریکایی به افغانستان برای ارتقای آموزش و مشاوره نیروهای محلی از دیگر اقدامات رئیس جمهور جدید آمریکا بوده که تعدا نظامیان آمریکایی در این کشور را به ۱۴ هزار تن رسانده است.

پیشنهاد مذاکره اشرف غنی به طالبان پس از افزایش حملات این گروه در شهرها و مناطق مختلف افغانستان و در واکنش به سیاست‌های جدید نظامی ترامپ مطرح شد.

طالبان که بزرگ‌ترین گروه نظامی افغان است مدعی شده که تنها در ماه ژانویه سال جاری میلادی ۴۷۲ عملیات انجام داده است.

XS
SM
MD
LG