چند ماه پس از حملات انتقامجویانه سپاه پاسداران به پایگاههای آمریکا در عراق، مقامهای آمریکایی از نصب سامانه دفاع هوایی جدید پاتریوت در این پایگاهها خبر دادند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس روز جمعه، ۲۲ فروردین، با انتشار این خبر به نقل از مقامهای آمریکایی ناشناس نوشت که این سامانه قرار است از نیروهای آمریکایی و متحدان این کشور که در عراق مستقر هستند، محافظت کند.
این خبر پس از آن منتشر میشود که به دنبال کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران، به دست نیروهای ارتش آمریکا، سپاه پاسداران در ماه ژانویه گذشته چند حمله موشکی علیه نظامیان آمریکایی مستقر در پایگاه عینالاسد و اربیل انجام داد.
مارک اسپر، وزیر دفاع ایالات متحده، ۱۰ بهمن با اشاره به حملات اخیر موشکی ایران گفته بود که واشینگتن درصدد است برای دفاع از سربازان آمریکایی مجوز استقرار سامانه دفاع موشکی پاتریوت را از دولت عراق بگیرد.
آن طور که مقامهای آمریکایی که ترجیح دادهاند ناشناس بمانند به آسوشیتدپرس گفتهاند، چند سامانه هوایی پاتریوت و دو سامانه کوتاهبرد در پایگاه هوایی عینالاسد و یک پایگاه نظامی در اربیل و یک سامانه دفاع موشکی کوتاهبرد در پایگاه التاجی نصب شده است.
هنوز مشخص نیست که این سامانههای هوایی از کدام منطقه به عراق منتقل شدهاند و مقامهای آمریکایی نیز در این زمینه جزئیاتی ارائه نکردهاند.
علاوه بر حملات موشکی ایران، دیوید شنکر، دستیار وزیر امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه، ۲۱ فروردینماه، گفته بود شبه نظامیان عراقی مورد حمایت ایران همچنان تهدیدی «قابل توجه» برای نیروهای آمریکایی در عراق هستند.
پیش از سخنان وی اعلام شده بود که چند راکت کاتیوشا به یک تاسیسات نفتی عراقی در جنوب بصره که شرکت نفتی آمریکایی هالیبرتون در آن فعالیت دارد اصابت کرده است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا هم به تازگی ایران و گروههای شبهنظامی مورد حمایت آن را متهم کرد که در حال طراحی «حملهای غافلگیرانه» علیه نیروها و داراییهای آمریکا هستند و تهران را تهدید کرد که هزینهای سنگین پرداخت خواهد کرد.
آسوشیتدپرس نوشته از زمان تشدید درگیریها میان ایران و آمریکا پس از کشته شدن سلیمانی، ایالات متحده به صورت تدریجی به تقویت سیستمهای دفاعی خود در عراق روی آورده است.
مارک میلی، فرمانده ستاد مشترک ارتش ایالات متحده نیز گفته با توجه به ادامه تهدید ایران و نیروهای حامی آن علیه منافع آمریکا در عراق، صدها سرباز آمریکایی در این کشور باقی خواهند ماند.
در حال حاضر شش هزار نیروی نظامی آمریکایی در عراق مستقر هستند و تعدادی از آنها پیش از این از این کشور خارج شده بودند.
خبر ماندن نیروهای آمریکایی در عراق و تقویت پایگاههای این کشور در همسایگی ایران در حالی منتشر میشود که رهبر جمهوری اسلامی گفته بود حملات موشکی سپاه به پایگاههای ایالات متحده در عراق، تنها یک «سیلی کوچک» بود و هدف بزرگتر خروج آنها از منطقه است.