لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۲۸

ایران گزارش نیروی دریایی آمریکا مبنی بر تلاش برای توقیف دو نفتکش را «تکذیب کرد»


تصویری پهپادی از یک نفتکش در خلیج فارس
تصویری پهپادی از یک نفتکش در خلیج فارس

خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، در واکنش به گزارش نیروی دریایی آمریکا در روز چهارشنبه ۱۴ تیر، مبنی بر تلاش ایران برای توقیف دو نفتکش در نزدیکی تنگه هرمز نوشت که «یک منبع آگاه دفاعی»، این موضوع را تکذیب کرده است.

ایرنا نوشت: «در پی ادعای نیروی دریایی آمریکا مبنی بر تلاش ایران جهت توقیف دو نفتکش در نزدیکی تنگه هرمز، یک منبع آگاه دفاعی این موضوع را تکذیب کرد.»

پیش‌تر در روز چهارشنبه، خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از تیم هاوکینز، سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا، گزارش داده بود، نیروهای ایرانی تلاش کرده‌اند دو نفتکش تجاری را که به «شکل قانونی در آب‌های بین‌المللی» در حرکت بودند، توقیف کنند.

بر اساس این گزارش، شناورهای دریایی ایران بعد از آن‌که نیروی دریایی آمریکا به سیگنال اضطراری یک نفتکش پاسخ داد، عقب‌نشینی کردند و دو کشتی تجاری به راه خود ادامه دادند.

تیم هاوکینز گفت، شلیک ایرانی‌ها به نفتکش دوم باعث خسارت جانی یا آسیب جدی نشده است.

آسوشیتدپرس همچنین به نقل از شرکت آمبرِی که خدماتی در زمینه اطلاعات دریایی و دریانوردی ارائه می‌دهد، نوشت، نفتکش دوم متعلق به مالکی یونانی و با پرچم باهاما حامل نفت خامی است که از امارات متحده عربی به مقصد سنگاپور انتقال می‌یابد.

نیروی دریایی آمریکا می‌گوید، ایران در دو سال اخیر نزدیک به ۲۰ کشتی تجاری با پرچم‌های بین المللی را مورد آزار و اذیت، حمله یا توقیف قرار داده که چنین اقداماتی تهدیدی آشکار برای امنیت دریایی منطقه و اقتصاد جهانی است.

به گزارش رویترز، داده‌های ردیابی شرکت دریایی ریفینیتیو نشان می‌دهد که نفتکش ریچموند وویجر پیش از حادثه روز چهارشنبه در خلیج عمان در راس تنوره در شرق عربستان سعودی پهلو گرفته بود.

این شرکت ردیابی دریایی می‌گوید، کشتی «ریچموند وویجر» اکنون منطقه را ترک کرده است.

بر اساس آمار و داده‌های شرکت تحلیلی ورتکسا، حدود یک پنجم عرضه نفت خام و دیگر فرآورده‌های نفتی دنیا از تنگه هرمز عبور می‌کند.

سازمان های بین‌المللی دریایی در هفته‌های اخیر نسبت به تهدید کشتی های تجاری در خلیج فارس از جمله تنگه هرمز هشدار داده بودند.

در یکی از جدیدترین اقدامات ایران، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی روز هفتم اردیبهشت نفتکش ادونتج سوئیت را با این ادعا که به یک لنج ایرانی برخورد کرده توقیف کرد. این نفتکش با پرچم جزایر مارشال در دریای عمان در حال تردد بود.

شش روز پس از آن نیز سپاه پاسداران نفتکش نیووِی را که با پرچم پاناما حرکت می‌کرد، در آب‌های آزاد تنگه هرمز توقیف و دلیل این اقدام را «شکایت شاکی و دستور مقام قضایی» عنوان کرد.

با استفاده از گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) و گزارش‌های رادیو فردا؛ س.ن/ک.ر
XS
SM
MD
LG