سونگ کیم، نماینده آمریکا در امور کره شمالی، روز یکشنبه گفته است، آزمایشهای موشکی اخیر کره شمالی برای تلاشها جهت کاهش تنشها «نگران کننده و غیرسازنده» بود و در عوض پیونگ یانگ باید وارد مذاکره شود.
سونگ کیم در گفتوگو با خبرنگاران پس از دیدار با همتای کره جنوبی خود در سئول اضافه کرد، ایالات متحده خود را متعهد میداند که مسیر «دیپلماسی پایدار و اساسی» را در قبال کره شمالی در پیش بگیرد.
او تصریح کرد، هدف ما همچنان عاریسازی کامل شبه جزیره کره از سلاح هستهای است.
نماینده آمریکا در امور کره شمالی همچنین اظهار داشت، به همین دلیل است که آزمایش اخیر موشک بالستیک توسط پیونگ یانگ، یکی از چندین آزمایش موشکی در شش هفته گذشته، برای پیشرفت در جهت صلح پایدار در شبه جزیره کره نگرانکننده و غیرسازنده است.
پیونگ یانگ تاکنون درخواستهای آمریکا را برای تغییر در رویکرد در برنامه هستهای و نظامی خود رد کرده است و واشینگتن و سئول را متهم کرده است با حرف زدن از دیپلماسی، با تشدید فعالیتهای نظامی در حال افزایش تنشها هستند.
این دیپلمات آمریکایی در ادامه گفته است، ما از کره شمالی میخواهیم که این اقدامات تحریک آمیز و دیگر فعالیتهای بیثبات کننده را متوقف کرده و در عوض وارد گفتوگو شود.
نماینده آمریکا در امور کره شمالی تصریح کرد، ما همچنان آماده ملاقات با مقامات کره شمالی بدون هیچ پیش شرطی هستیم و به صراحت اعلام کردهایم که ایالات متحده قصد خصمانهای نسبت به کره شمالی ندارد.
نو کیو-دوک، نماینده امور هستهای کره جنوبی هم گفته است که مذاکرات روز یکشنبه با سونگ کیم شامل «بحث جدی» در مورد پیشنهاد سئول برای اعلام رسمی پایان جنگ کره در سالهای ۱۹۵۰ تا ۱۹۵۳ بود.
جنگ کره در ۲۵ ژوئن ۱۹۵۰، بین دو کره آغاز شد. در یک سو کره شمالی با پشتیبانی اتحاد جماهیر شوروی بود و در دیگر سو کره جنوبی با حمایت سازمان ملل متحد و به رهبری آمریکا قرار داشتند.
این جنگ پس از سه سال سرانجام در ۱۹۵۳ خاتمه یافت اما هنوز پیمان صلحی بین دو کشور امضا نشده و آنها تنها در حالت ترک مخاصمه هستند.
رویترز میگوید، کره جنوبی معتقد است اعلام پایان رسمی جنگ کره، میتواند به مثابه اقدامی از روی حسن نیت برای آغاز مذاکره با کره شمالی محسوب شود.
کره شمالی روز چهارشنبه گذشته آزمایش یک موشک بالستیک کوتاهبرد از زیردریایی را تایید کرد.
بر اساس قطعنامههای شورای .امنیت سازمان ملل، کره شمالی از توسعه و ساخت تسلیحات منع شده و به همین دلیل نیز مشمول تحریمهای گسترده است.