لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۰۳

صادرات نفت آمریکا به ژاپن و کره جنوبی افزایش یافت


آمارها حاکی از اوج گیری صادرات نفت آمریکا به ژاپن و کره جنوبی است.

کره جنوبی از ژوئیه سال جاری خرید نفت از ایران را متوقف کرده و ژاپن نیز واردات از ایران را به شدت کاهش داده است. خبرگزاری رویترز سه شنبه ۲۰ شهریورماه گزارش داد که علت دیگر افزایش صادرات نفت آمریکا به این دو کشور، ارائه تخفیف برای تشویق آنها برای جبران کاهش صادرات نفت ایالات متحده به چین در سایه تنشهای تجاری اخیر بوده است.

این گزارش بر اساس داده‌های کشتی رانی می نویسد که صادرات روزانه نفت آمریکا به کره جنوبی در ماه جاری به رکورد ۲۳۰ هزار بشکه و به ژاپن به رکورد ۱۳۴ هزار بشکه می رسید.

دو منبع تجاری و دلال نفت نیز به رویترز گفته اند که آمریکا برای صادرات نفت شاخص خود، وست تگزاس اینترمیدیت، به دو کشور یاد شده، اختلاف قیمت با نفت شاخص برنت را به ۱۰ دلار رسانده است. این در حالی است که در حالت عادی، طی روز جاری اختلاف قیمت نفت آمریکا با برنت در بازارهای جهانی حدود ۹ دلار و ۶۳ سنت (۳۷ سنت کمتر از قیمت نفت آمریکا برای ژاپن و کره جنوبی) هست.

در معاملات نفتی، ارائه ۳۷ سنت تخفیف برای هر بشکه، رقم بسیار چشمگیری است.

یک دلال نفت در سنگاپور نیز به این خبرگزاری گفته است که ژاپن و کره جنوبی نیاز به جایگزینی برای نفت ایران دارند و بخش عمده افت خرید نفت از ایران با نفت آمریکا جبران شده است.

صادرات نفت ایران به مشتریان آسیایی:

منبع : آمارهای رویترز

اخیرا آمریکا از هند نیز خواست که خرید نفت ایران را متوقف کند و گفت که ایالات متحده حاضر است در این راه با نفت خود به هند کمک کند.

رویترز می نویسد که آمارها همچنین حاکی از کاهش خرید نفت ایران توسط هند و جبران بخشی از آن توسط آمریکا است.

دو مقام پالایشگاهی کره جنوبی و ژاپن نیز وجود تخفیف نفت آمریکا و موضوع جبران کاهش خرید از ایران را علت افزایش صادرات آمریکا به این دو کشور عنوان کرده اند.

صادرات نفت آمریکا به مشتریان آسیایی:

منبع : آمارهای رویترز

رویترز می نویسد که علائمی وجود دارد که عربستان و روسیه در حال افزایش تولید نفت برای جبران کاهش صادرات ایران هستند.

تحریمهای نفتی آمریکا علیه ایران قرار است ۱۳ آبان ماه به اجرا گذاشته شود.

ایران سال گذشته روزانه بیش از ۲.۵ میلیون بشکه صادرات نفت و میعانات گازی داشت. طی ماه گذشته این رقم به ۲ میلیون و ۵۰ هزار بشکه سقوط کرد و گزارشها حاکی است که در ماه جاری به ۱.۵ میلیون بشکه کاهش یابد.

منابع: رویترز، بلومبرگ، رادیو فردا. د.خ
XS
SM
MD
LG