دولت آمریکا ۳۹۸ شرکت را در روسیه، هند، چین و بیش از ۱۰ کشور دیگر تحریم و آنها را به تامین کالا و خدمات برای اقدامات جنگی روسیه متهم کرد.
وزارت خزانهداری و وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه ۱۰ آبان در بیانیههایی گفتند که هدف این اقدامات تنبیهی «کشورهای ثالثی» هستند که به روسيه برای مصارف نظامی تجهیزات و خدمات خود را میفروشند و یا به مسکو کمک میکنند تا تحریمهای بینالمللی علیه خود را دور بزند.
۲۷۴ مورد از شرکتها و موسساتی که در فهرست تحریمهای وزارت خزانه داری آمریکا قرار گرفتهاند شرکتهای خارجی متهم به فروش فناوریهای پیشرفته به روسیه و یا شرکتهای روسی هستند که به گفته این وزارتخانه در تولید تجهیزات نظامی و تسلیحات برای ادامه تهاجم نظامی به اوکراین نقش دارند.
همزمان، وزارت خارجه آمریکا نیز چندین مقام ارشد در وزارت دفاع و صنایع تسلیحاتی روسیه، مجموعهای از شرکتهای ثبت شده در چین را که تولیداتی با مصارف دوگانه به صنایع نظامی روسیه ارائه میکنند و چندین فرد و شرکت در بلاروس را به اتهام مشارکت در حمایت حکومت این کشور از صنایع نظامی روسیه تحریم کرد.
والی آدیمو، معاون وزیر خزانهداری آمریکا، گفت: «واشینگتن و متحدانش به اقدامات قاطع و پیگیرانه خود برای کاستن از توانایی روسیه در تجهیز ماشین جنگی خود و دور زدن تحریمها ادامه خواهند داد.»
اقدامات تنبیهی دولت آمریکا که روز چهارشنبه اعلام شد تازهترین مورد از هزاران تحریمی است که واشینگتن از زمان شروع تهاجم نظامی به اوکراین علیه روسیه و یا طرفهای تجاری آن کشور وضع کرده است.
با توجه به ادامه فروش نفت و گاز روسیه در بازارهای جهانی که در تامین هزینههای نظامی آن کشور نقش مهمی دارد میزان تاثیرگذاری تحریمهای آمریکا و متحدان آن کشور زیر سئوال است.
دولت جو بایدن اذعان کرده که تحریمها به تنهایی نمیتوانند جنگ روسیه علیه اوکراین را متوقف کند. بسیاری از کارشناسان سیاسی نیز با استناد به رشد اقتصادی روسیه در سالهای اخیر معتقدند که تحریمهای غرب علیه آن کشور به حد کافی شدید نیستند.
یک مقام ارشد وزارت خزانهداری آمریکا به خبرنگاران گفت گسترش همکاریهای نظامی روسیه و کره شمالی نشانهای از استیصال کرملین برای جلب حمایت از جنگ در اوکراین است.
کره جنوبی و کشورهای غربی میگویند کره شمالی هزاران نفر از سربازان خود را برای حمایت از تهاجم نظامی روسیه به این کشور اعزام کرده است.
دولت کره شمالی روز سهشنبه خبر داد که وزیر خارجه این کشور به مسکو رفته است.
اوایل سال جاری میلادی دولت آمریکا در راستای کمک به اوکراین قانونی را را تصویب کرذ که براساس آن داراییهای حکومت روسیه در آمریکا میتواند مصادره و برای کمک به اوکراین مورد استفاده قرار بگیرد.
به فاصله کوتاهی پس از این تصمیم دولت آمریکا، رهبران کشورهای گروه ۷ توافق کردند که وامی ۵۰ میلیارد دلاری در اختیار اوکراین قرار دهند که منبع آن سود بانکی حدود ۳۰۰ میلیارد دلار ذخایر ارز خارجی روسیه است که در پی تهاجم نظامی آن کشور به اوکراین در بانکهای اروپایی مسدود شده است.