لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۴۷

«جاسوسی اقتصادی ایران، چین و روسیه علیه آمریکا»‌


مرکز ملی ضدجاسوسی و امنیت امریکا اعتقاد دارد هکرهایی از کشورهای چین، ایران و روسیه به طور مداوم در حال حمله به تاسیسات اقتصادی و نظامی آمریکا هستند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این نهاد امنیتی اعلام کرده هکرهای این سه کشور، توانایی هک و دستیابی به دنبال اطلاعات اقتصادی و رمز‌های تجاری آمریکا را دارند.

ابر اساس این گزارش، هکرهای ایرانی با نام مستعار «راکت کیتن» به طور مداوم شرکت‌های صنایع دفاعی آمریکا را هدف قرار می‌دهند تا برنامه‌هایی برای تقویت برنامه موشکی و هوا-فضای خود پیدا کنند. هکرهایی از روسیه سال گذشته به شماری از شرکت‌ها و صنایع انرژی آمریکا حمله کرده‌اند.

در این گزارش آمده که هکرهایی با عنوان گروه ای‌پی‌تی ۱۰ (APT10) به طور مستمر در حال حمله به صنایع هوا-فضا، ارتباطات و مهندسی آمریکا هستند.

طبق اطلاعاتی که دولت آمریکا روز پنجشنبه منتشر کرده، هرچند دخالت روسیه در جریان انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ از سوی نهادهای امنیتی و اطلاعاتی آمریکا تایید شده است، ولی هکرهای سه کشور ایران، چین و روسیه به طور جدی دنبال دستیابی به اطلاعات تجاری مخفی آمریکا هستند.

مرکز ملی ضدجاسوسی و امنیت آمریکا در گزارش خود گفته که «حمله برای جاسوسی اقتصادی و صنعتی علیه آمریکا، از تهدیدهای اصلی امنیتی علیه ایالات متحده است.»

این گزارش می‌گوید ایران، چین و روسیه بالاترین قابلیت برای انجام چنین تهدیدهایی را دارند.

آسوشیتدپرس می‌نویسد، جاسوسی سایبری از راه‌های کم هزینه ولی با دستاورد بالا در صورت موفقیت است. هکرها با حمله به سازمان‌های آموزشی، دانشگاه‌ها و شرکت‌های بزرگ در حال حمله برای دستیابی به اطلاعات هستند.

گزارش مرکز ملی ضدجاسوسی و امنیت آمریکا می‌گوید هم‌رسانی اطلاعاتی در کلاود و همچنین افزودن هوش مصنوعی، آسیب‌پذیری بیشتری را به شبکه‌های آمریکا تحمیل می‌کند.

این گزارش همچنین اضافه کرده نیروهای متخاصم علیه آمریکا، هکرهای حرفه‌ای استخدام کرده و جاسوس‌هایی را برای رخنه در دانشجویان خارجی مشغول تحصیل در آمریکا،‌ تربیت می‌کنند.

گزارش یاد شده فهرستی از صنایعی را که عوامل جاسوسی خارجی آن را هدف قرار داده‌اند، تهیه کرده است.

شرکت‌های نفت و گاز، استخراج گاز متان، شبکه‌های برق و انرژی هوشمند، صنایع تولید انرژی از باد و خورشید،‌ داروها و واکسن‌های نوین، صنایع دفاعی نیروی دریایی و رادار، خودروهای دوگانه سوز و برقی، فناوری کنترل آلودگی هوا، ماشین‌های تحت اداره کامپیوترهای قدرتمند که در شرکت‌ها و کارخانه‌های بزرگ از آن‌ها استفاده می‌شود،‌ فناوری هوا-فضا و بررسی محاسباتی کوانتوم، در این فهرست معرفی شده است.

در این گزارش همچنین آمده که شرکت‌های سرمایه‌گذاری مشترک چینی مشغول پیدا کردن راه‌های اجرایی تکنیکی هستند. این گزارش گفته اگر برای این تهدید چین راهی پیدا نشود، توان اقتصادی آمریکا در طولانی مدت با خطر جدی روبرو خواهد بود.

گزارش مزبور اضافه کرده، ایران به طور معمول مشغول حمله سایبری به طرف‌هایی در خاورمیانه است که آن‌ها را قدرت متخاصم می‌شمارد، مانند اسرائیل و عربستان سعودی، ولی در همین حال مشغول تلاش برای رخنه به شبکه‌های آمریکایی برای دستیابی به اطلاعات فناوری برای رشد اقتصادی، نوین‌سازی نظامی و افزایش صادرات است.

در این گزارش آمده است: «از دست دادن اطلاعات حساس در مورد فناوری نه تنها خطری جدی برای امنیت ملی آمریکا است، بلکه به تهران این اجازه را می‌دهد که فناوری‌های خود را به روز کرده، رشد اقتصادی خود را تقویت کرده و صنایع نظامی خود را به روز کند تا فروش خارجی و صادرات خود را افزایش دهد.»‌

دولت آمریکا سال‌هاست که فعالیت سایبری هکرهایی را که گفته می‌شود با جمهوری اسلامی مرتبط هستند زیر نظر دارد و در مواردی برخی از آنها را تحریم کرده یا تحت تعقیب قضایی قرار داده است.

به استناد گزارش خبرگزاری آسوشیتد پرس، رادیو فردا؛ ک.ت/س.ن
XS
SM
MD
LG