لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۳۴

آمریکا ضرب‌الاجل کره شمالی را رد کرد


استیون بیگان، نماینده ویژه آمریکا در امور کره شمالی
استیون بیگان، نماینده ویژه آمریکا در امور کره شمالی

نماینده ویژه آمریکا در امور کره شمالی از این کشور خواست به مذاکرات برگردد و گفت که ضرب‌الاجل اعلام شده توسط رهبر کره شمالی در رابطه با مذاکرات برای آمریکا موضوعیتی ندارد و آمریکا آن را نمی‌پذیرد.

کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، تا پایان سال جاری میلادی، حدود دو هفته دیگر، به آمریکا فرصت داده‌است که با شرایط پیونگ‌یانگ برای ادامه مذاکرات توافق کند.

طی ماه‌های گذشته دولت پیونگ‌یانگ چندین آزمایش موشکی حساس برگزار کرده و اخیراً تنش‌های لفظی میان دو کشور اوج گرفته‌است. کره شمالی گفته‌است اگر آمریکا زیر بار خواسته‌اش نرود، «راه جدیدی» در پیش خواهد گرفت.

استیون بیگان، نماینده ویژه آمریکا که شنبه به کره جنوبی سفر کرده، گفته‌است واشینگتن ضرب‌الاجلی برای مذاکرات نمی‌شناسد، بلکه مقصد آمریکا رسیدن به هدف است و در این رابطه آماده گفت‌وگو دربارهٔ همه موضوعات مورد علاقه دو طرف است.

وی طی یک نشست خبری در سئول اعلام کرد «اجازه دهید مستقیماً همتایان خود در کره شمالی را خطاب کنم. الان زمان آن است که کار را یکسره کنیم. ما اینجا هستیم و شما می‌دانید چگونه با ما در تماس باشید».

وی همچنین گفت اگر کره شمالی در آینده دست به اقدامات تحریک‌آمیز چشمگیر نظامی بزند، «بی‌اندازه کار غیرمفیدی» خواهد بود.

دونالد ترامپ و کیم جونگ اول از پارسال تاکنون سه دور دیدار داشته‌اند، اما کره شمالی می‌گوید آمریکا در مذاکرات هیچ امتیازی نمی‌خواهد بدهد و سیاست «خصمانه» علیه پیونگ‌یانگ را کماکان ادامه می‌دهد.

آقای بیگان همچنین با اظهار تأسف از اظهارات تند مقامات کره شمالی طی هفته‌های گذشته علیه ترامپ و دولت آمریکا، این سخنان را «بسیار خصمانه، منفی و غیرضروری» خوانده است.

دونالد ترامپ اخیراً رهبر کره شمالی را «مرد موشکی» خواند و یک مقام ارشد پیونگ‌یانگ نیز ترامپ را «پیر خرفت» نامیده‌است.

در میان جنگ لفظی، کره شمالی ۲۲ آذرماه اعلام کرد در سایت پرتاب ماهواره «سوهه» یک «آزمایش حساس» دیگر انجام داده است.

ترامپ به رهبر کره شمالی هشدار داده‌است «اگر رفتاری از روی دشمنی انجام دهد، در واقع همه چیز را از دست خواهد داد».

آقای بیگان گفته است دولت آمریکا چندین راه خلاقانه پیشنهاد داده تا گام‌های عملی در مسیر مذاکرات برداشته شود و در مذاکرات نیز انعطاف نشان داده تا امکان رسیدن به توافقی متعادل برای طرفین فراهم شود.

با این‌حال، کره شمالی چندین بار اعلام کرده که آمریکا هیچ چیزی در مذاکرات با پیانگ‌یونگ ارائه نداده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه کره شمالی پنج‌شنبه گفت: «ایالات متحده هر بار که دهانش را باز می‌کند در مورد گفت‌وگو صحبت می‌کند، اما بسیار طبیعی است که اگر گفت‌وگویی انجام شود ایالات متحده هیچ چیز برای ارائه به ما نخواهد داشت».

منابع دیپلماتیک به رویترز گفته‌اند احتمالاً کره شمالی با توجه به چالش پیروزی دوباره ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده و معضل استیضاح وی، ارزیابی غلوآمیزی از قدرت اهرم‌های خود در مذاکرات دارند و می‌خواهند واشینگتن قول دهد که امتیازات مشخصی در مذاکرات آتی ترامپ و کیم جونگ اون به پیونگ‌یانگ داده خواهد شد.

منابع: رویترز، رادیو فردا / ف.ق / پ.پ
XS
SM
MD
LG