لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۰۲

آخرین روز مانور با کره جنوبی؛ بمب‌افکن‌های آمریکایی در آسمان شبه‌جزیره کره پرواز کردند


یکی از بمب‌افکن‌های آمریکایی در گوآم
یکی از بمب‌افکن‌های آمریکایی در گوآم

در آخرین روز از مانور نظامی مشترک آمریکا و کره جنوبی، دو بمب‌افکن اتمی ایالات متحده روز پنج‌شنبه، نهم شهریورماه، در کنار جت‌های جنگی کره جنوبی، پروازی آزمایشی انجام دادند.

در همین حال منع سفر به کشور کره شمالی از سوی دولت ایالات متحده از روز جمعه دهم شهریور، به مورد اجرا گذاشته می‌شود که بر یکی از راه‌های کسب درآمد حکومت پیونگ‌یانگ اثر منفی خواهد داشت.

خبرگزاری رویترز به نقل از وزارت دفاع کره جنوبی گفت که نیروی هوایی این کشور در کنار دو بمب‌افکن آمریکایی که قادر به حمل تسلیحات اتمی‌اند در شبه‌جزیره کره پرواز آزمایشی انجام داده است.

روز پنج‌شنبه، آخرین روز از مانور نظامی مشترک ده روزه‌ای بود که دو کشور آمریکا و کره جنوبی سالانه برگزار می‌کنند. این مانور عمدتا به شبیه‌سازی کامپیوتری موقعیت‌های جنگی اختصاص دارد.

پرواز آزمایشی آمریکا و کره جنوبی دو روز پس از آن اتفاق افتاد که کره شمالی روز سه‌شنبه هفتم شهریور، موشکی را از فراز کشور ژاپن شلیک کرد؛ اقدامی که بر تنش‌ها در این منطقه افزود.

با این همه،‌ مقام‌های کره شمالی این اقدام را پاسخی به مانور نظامی این روزها در شبه‌جزیره کره توصیف کردند.

در واکنش به اقدام اخیر کره شمالی، شورای امنیت سازمان ملل متحد در همان روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای شلیک موشک بالیستیک بر فراز آسمان ژاپن را شدیدا محکوم کرد.

شورای امنیت سازمان ملل همچنین از پیونگ‌یانگ خواست تا از هرگونه آزمایش موشکی تازه خودداری کند.

۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل در بیانیه خود اعلام کردند که اقدامات فوری از سوی کره شمالی برای کاهش تنش‌ها در منطقه «اهمیتی حیاتی» دارد.

در همین حال وزیر دفاع آمریکا روز چهارشنبه، هشتم شهریور، تنها ساعاتی پس از پیام توئیتری دونالد ترامپ، رئیس جمهوری این کشور، درباره بحران کره شمالی با این مضمون که «گفت‌وگو راه حل [مسئله] نیست»، تاکید کرد که آمریکا در واکنش به این بحران هنوز هم راه حل‌های دیپلماتیک را مدنظر دارد.

کره شمالی در سال‌های اخیر با نادیده گرفتن قطعنامه‌های شورای امنیت چندین آزمایش موشکی انجام داده، اما آزمایش موشکی که از فراز خاک ژاپن عبور کند، اقدامی «کم‌سابقه» و «تحریک‌آمیز» ارزیابی شده است.

در حالی که روز جمعه اجرای قانون منع سفر به کره شمالی از سوی آمریکا آغاز می‌شود، خبرگزاری رویترز از تلاش‌های تازه ژاپن برای تحریم تازه پیونگ‌یانگ خبر می‌دهد.

در گزارش این خبرگزاری آمده که این کشور مصرانه از آمریکا خواسته است تا قطعنامه تحریمی تازه‌ای را علیه کره شمالی به شورای امنیت سازمان ملل ببرد.

رویترز به نقل از «دیپلمات‌ها» می‌گوید که تحریم تازه‌ای اگر به تصویب برسد به احتمال زیاد بر واردات نفت و صادرات پارچه از کره شمالی متمرکز خواهد بود.

با این حال چنین اقدامی به احتمال بسیار با مقاومت چین و روسیه در سازمان ملل مواجه می‌شود و به آسانی به تصویب نخواهد رسید، به‌ویژه آن که هنوز دو ماه هم از تصویب تحریم‌های تازه علیه این کشور نگذشته است.

XS
SM
MD
LG